Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 1. 2015,
12.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Prada teden mode Milano

Ponedeljek, 19. 1. 2015, 12.04

7 let, 12 mesecev

Prada se ne ozira na pravila: na tednu moške mode tudi ženska oblačila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Priznana italijanska modna znamka Prada odpira novo poglavje v svoji zgodovini in hkrati predstavlja kolekcijo oblačil za moške in ženske. S tem išče rešitev iz strmo padajočih zaslužkov.

V Milanu se te dni odvija teden moške mode, na katerem poleg preostalih spektakularnih predstavitev kolekcij za prihajajočo jesen in zimo v oči še posebej bode znamka Prada, ki se ne ozira na nenapisana pravila aktualnega tedna mode in med modne kreacije za moške meša tudi tiste za ženske.

Še več, modna oblikovalka Miuccia Prada je na modno brv poslala skoraj identično število oblačilnih kosov za moške in ženske ter s tem popolnoma spremenila pravila igre, ki so vse do pred kratkim narekovala, da sta kolekciji za moške in ženske predstavljeni v dveh terminih. Ko so oblikovalko po modni reviji povprašali o razlogih za to odločitev, je ta postregla z razumno razlago, da: "Ko razmišljam o oblačilih za moške, razmišljam tudi o oblačilih za ženske." Ne kopija, marveč ogledalo Pretkana poteza predstavitve moškega in ženskega principa oblačenja kot celote pa je razkrila Pradin koncept za sezono jesen/zima 2015, ki namesto sposojanja in kopiranja elementov iz moške mode ter prenašanja v žensko in obratno uniformiranemu stilu raje postavlja ogledalo.

Tako se je Prada izognila tudi konceptu, ki ga pogosto vidimo na modnih brveh v obliki androgenih oblačilnih kosov za moške in predstavila bolj strogo definicijo oblačenja, sestavljeno iz preprostih, osnovnih oblačilnih kosov. Recept za prihodnost Na novo predstavljeni koncept modne revije za oba spola bo za znamko pod kreativnim vodstvom Miuccie Prada postal stalnica, ki bo, če se bodo uresničile želje oblikovalke, pomagal tudi pri oživitvi prodajnih rezultatov blagovne znamke in njenega profita.

Ta se je namreč po poročanju medijev v letu 2014 znižal za kar 27,6 odstotka in znaša 370 milijonov evrov. Poleg novega koncepta predstavitve kolekcij pa se bo Prada proti upadanju profita borila še z linijo torbic, ki bo z nižjo ceno zanimiva za večji delež potrošnikov, in novim parfumom, ki ga napoveduje v drugi polovici leta 2015.

Ne spreglejte