Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 10. 2015,
12.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ličila

Petek, 30. 10. 2015, 12.04

8 let

Povešene veke: kako doseči videz bolj odprtih oči?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nasveti vizažistke, kako z nekaj triki doseči, da bodo vaše oči spet videti spočite in široko odprte.

"Imam precej povešene veke oziroma kožo nad njimi, ki mi veke skoraj povsem prekrije. Zato se mi zdi, da nima smisla, da si oči sploh ličim, ker vsa ličila 'izginejo' v gubi," nam je svojo težavo opisala bralka. "Imate kakšen nasvet zame, kako ličiti oči s povešenimi vekami? Obstaja kakšen trik, s katerim bodo moje oči videti bolj odprte?"

Vsaka ženska se sreča s problemom povešenih vek, če ne prej, pa z leti, ko se koža vek povesi zaradi staranja. Da bi dosegli bolj spočit videz in odprli oči, lahko uporabite kar nekaj trikov, ki nam jih je zaupala vizažistka in stilistka Petra Fröhlich.

Nega Poskrbite za dobro nego kože okoli oči in vek. Obstajajo kreme in podlage za ličila, ki imajo funkcijo, da učvrstijo veko in jo navlažijo. Predlagam, da poiščete primerno podlago, ki jo na veke nanesete pred nanosom ličil.

Svetlenje oči Tik pod obrvjo uporabite svetlo senčilo, saj s tem oko odprete. Lahko ga nanesete tudi na veko, vendar izberite pravilen odtenek: za svetlopolte ženske je to bisernat ali slonokoščen odtenek, ženske srednje in temne polti pa lahko izbirate med mareličnimi, svetlorjavimi in zlatimi odtenki, ki bodo lepo osvetlili vaše oči.

Senčenje oči Ko je veka povešena, jo je treba na novo navidezno ustvariti, tako da s senčilom v srednjih tonih nežno zasenčimo nad pregibom veke in senčilo razpotegnemo čim bolj navzven in navzgor, da veko optično čim bolj dvignemo. Senčilo nanesemo tudi na rob spodnje veke in tako nežno povežemo spodnjo in zgornjo veko.

Črtalo Izogibajte se močnim ostrim črtalom, saj ti povešene veke še poudarijo. Črtalo nanesite na tanko in rahlo, raje v rjavih, sivih in temno vijoličastih odtenkih kot pa črnih, saj črna barva veke navidezno še obteži.

Maskara Najboljši trik je, da pred nanosom maskare uporabite klešče za vihanje trepalnic, saj je to najboljši način, da odprete oči. Nato uporabite maskaro za zgostitev in podaljšanje trepalnic, še posebej poudarite trepalnice v zunanjem kotičku oči, saj to oko podaljša in dvigne. Za posebne priložnosti pa so idealne umetne trepalnice: uporabite tiste, ki imajo daljše dlačice na zunanjem robu, lahko pa uporabite umetne trepalnice v čopkih samo na zunanjih kotičkih, kar bo videti še najbolj naravno.

Preusmerite pozornost Upoštevanje teh trikov z ličenjem lahko videz precej spremeni, vendar pa je treba upoštevati tudi, kako zelo je veka povešena. Včasih z ličili ne morete narediti velikih čudežev, lahko pa pozornost preusmerite na druge predele obraza, na primer na ustnice s kakšno lepo, živahno šminko. Predvsem pa res skrbite za svojo kožo, da bo lepa in sijoča. Tako bodo vaše povešene veke zadnja stvar, ki bi jo ljudje opazili.

Ne spreglejte