Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
13.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alya

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 13.35

7 let, 12 mesecev

Platinasta pevka, ki prizna svoje modne kikse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pevka Alya je poleg dobrega glasu in živahnih nastopov na odru znana po svojem posebnem modnem slogu, ki ga že vrsto let spremljajo platinasti lasje.

31-letna Savinjčanka je že nekaj več kot deset let uspešna na slovenski glasbeni sceni in ves ta čas je poleg dobre glasbe postregla s svojim posebnim modnim okusom, ki je bolj ali manj navdušil modne kritike.

Namig za kratke lase dobila od Jana Plestenjaka Njen zaščitni znak so platinasti lasje, pričesko je že večkrat spremenila. Pevsko kariero je začela je kot dolgolaska, si pozneje pričesko popestrila z barvnimi prameni in kodri, se nato postrigla na modnega paža, a pred letošnjo izdajo njenega tretjega albuma se je odločila za največjo spremembo. Alya je postala kratkolasa in za to odločitev naj bi bil kriv tudi Jan Plestenjak, ki ji je namignil, da bi ji kratki lasje zelo pristajali.

Alya že dolga leta sodeluje z modno oblikovalko Vladimiro Kralj, ki je Alyin ekscentričen duh ujela v svoje obleke. Za revijo Story je Alya o sodelovanju povedala: "Pomembno mi je, da sodelujem z oblikovalcem, da obleka na meni ni videti kot na vseh drugih." O svojem modnem izstopanju pa je dodala: "Nisem narcisoidna ali egocentrična, ampak dejansko uživam, ko nosim taka oblačila, in seveda se to opazi. Pomembno je, da si srečen, ko nosiš določena oblačila. Ne gre za to, da bi morala na vsak način pritegniti pozornost. Oblačim se zaradi sebe, ne zaradi drugih, da bi jih šokirala ali privabljala njihove poglede. Razumem pa, da se nekatera moja oblačila komu zdijo ekstravagantna in da zato pogleda za mano, a me to ne moti."

Vladimira in Nina pomembni modni osebi Poleg tega, da je Alya pred kratkim spremenila pričesko, je malce spremenila tudi način oblačenja. Poleg Vladimire Alya sodeluje tudi z nadarjeno Nino Šušnjara, ki je stilsko spremenila Alyino pevsko kolegico Nino Pušlar.

Če je bila Alya prej velikokrat samo v usnju, tesnih oblekah, visokih čevljih, je zdaj usnje kombinirano s krznom in nizkimi čevlji. Na predstavitvi tretjega albuma je nosila prozorne nizke čevlje, ki pa njeni postavi niso naredili ravno velike usluge. Čevlji so njena obsesija in se težko upre nakupovanju teh. Predvidevamo, da ima večina izmed njih visoke pete.

Alya, ki je vedno rada urejena in redko gre kam nenaličena, priznava, da je v preteklosti naredila kakšen modni kiks, a je bila tudi v tem kot vedno zelo samosvoja. O rdečih rožah na njenem čelu na Viktorjih 2010 se je veliko govorilo, pa še o kakšnih njenih barvnih kombinacijah.

Alyi kratka pričeska zelo pristaja, jo pomlajuje in jo dela še bolj igrivo. Takšna pa je tudi njena glasba, ki jo vedno kombinira z načinom oblačenja.

Ne spreglejte