Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
3. 11. 2016,
10.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

2

Natisni članek

H&M Kenzo nakupovanje moda trend kolekcija sodelovanje

Četrtek, 3. 11. 2016, 10.50

6 let, 7 mesecev

Oboževalci kolekcije Kenzo x H&M so se zapodili po kose #foto #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

2

Kenzo, H&M | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Od danes je tudi v Ljubljani na voljo ekskluzivna kolekcija Kenzo x H&M, zaradi katere so nekateri modni navdušenci pred trgovino čakali že od 4. ure zjutraj.

Pred navadnimi smrtniki so imeli priložnost kose iz kolekcije kupiti znani obrazi. Ti so včeraj dobili vstopnico za ekskluzivno brskanje po modih izdelkih, ki sta jih skupaj oblikovala švedski gigant in japonsko-francoska znamka.

Kenzo, H&M | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Znani dobili 17 ur prednosti

Med prvimi so se med policami sprehodili ambasadorji ekskluzivne kolekcije – tetovatorka Simona Borštnar, pevka in harfistka Raiven ter baletnik Lukas Zuschlag. Prednakupovanja so se udeležili tudi številni povabljenci, modni navdušenci in blogerji: manekenka Prisha Justinek Alfirev, oblikovalka Maja Ferme, voditelj Peter Poles, blogerka in vizažistka Nika Veger, blogerka Tesa Jurjaševič, oblikovalca Matjaž Plošinjak in Eric Maj Potočnik, voditelja Ula Furlan in Nejc Simšič, manekenka Jana Koteska, manekenka, voditeljica in stilistka Tjaša Kokalj, stilistka Špela Jambrek, Ursula Gawish in številni drugi.

Fotogalerija
1 / 26

Zaradi nakupovanja nista šla spat

Čez 17 ur so priložnost za nakupovanje dobili še vsi preostali. Nekateri so se v želji, da bi bili prvi, po kose odpravili že ob 4. uri zjutraj. "Sploh nisva šla spat, čeprav ni bilo takšne gneče. To je morda pokazatelj tega, da kolekcija ni tako dobra, ampak pomembno je, da sva midva dobila to, kar sva hotela," sta povedala dva od prvih današnjih nakupovalcev. Mlada dama nam je zaupala, da je prišla po rokavice, ki stanejo 70 evrov, in po jakno za 80 evrov.

Dva izmed prvih nakupovalcev sta dobila tisto, po kar sta prišla. Pred nakupovalnim središčem sta bila že ob 4. uri zjutraj. | Foto: Bojan Puhek Dva izmed prvih nakupovalcev sta dobila tisto, po kar sta prišla. Pred nakupovalnim središčem sta bila že ob 4. uri zjutraj. Foto: Bojan Puhek

Vztrajno čakanje, da jih spustijo nakupovat:

Fotogalerija
1 / 19

Večina si je kose kolekcije ogledala že na spletu in ob vstopu v trgovino takoj vedela, kaj iskati in kam se zapoditi. Vsem se kolekcija ni zdela takšna, kot so pričakovali. "Meni se kolekcija ne zdi ravno lepa, preveč je barv in vzorcev, prišel pa sem po bolj običajne kose," je povedal eden od številnih fantov, ki so nakupovali med prvimi. Svoj proračun je omejil na 80 evrov: 50 evrov za pulover in 30 evrov za obesek.

Po kose je prišlo kar nekaj fantov, ki so si zaželeli bel pulover s potiskom tigra. | Foto: Bojan Puhek Po kose je prišlo kar nekaj fantov, ki so si zaželeli bel pulover s potiskom tigra. Foto: Bojan Puhek

Tako so se v trgovino zapodili prvi:

Med mladimi smo opazili tudi starejšo gospo, ki se je rodila v Ljubljani, a že 32 let živi v Angliji. "Po naključju sva s hčerko tukaj in sva se odločili, da greva po nakupih. Kadar sva v Ljubljani, vse nakupe opraviva tukaj." V nakupovalno središče sta prišli že ob pol petih zjutraj brez omejenega proračuna.

 | Foto:

Kolekcija ima omejeno število kosov, vsak pa lahko kupi največ eno velikost vsakega izdelka.

Kolekcija Kenzo x H&M je še eno sodelovanje cenovno zelo dostopne znamke z bolj luksuzno, katerih kose si običajni ljudje lahko redko privoščijo. Kenzo se je tako pridružil kopici drugih znamk, ki so v preteklosti že združile moči s Švedi. To so bili Isabel Marant, Alexander Wang, Matthew Williamson, Marni, Karl Lagerfeld in Balmain, ki je H&M okrepil novembra lani.

Save

Save

Save

 

Ne spreglejte