SiolNET. Trendi Moda
5,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nov Zarin oglas razbesnel ženske po vsem svetu

5,53

termometer

Zara, oglas, kampanja
Foto: Twitter

Priljubljena španska znamka Zara je razjezila mnoge ženske, ko je na fotografijo dveh precej vitkih manekenk zapisala: Ljubite svoje obline.

Zara je predstavila svojo novo kampanjo, ki s sloganom Ljubite svoje obline časti obline. To se v teoriji sliši odlično, v praksi pa so pogoreli na celi črti. Tako vsaj menijo tviteraši, ki so Zarino kampanjo hitro začeli kritizirati in objavljati fotografije žensk s "pravimi oblinami", kakršne bi morale biti na fotografiji.

Na fotografiji Zarinega oglasa sta namreč precej vitki dekleti, na katerih ljudje ne vidijo nikakršnih oblin.

"Zara, ali sploh veste, kaj so obline?" se je glasil eden izmed tvitov.

Naslednji: "Zara, naj vam pomagam pri vaši novi kampanji."

"Iščem obline …"

"Zara, se hecate?" je zapisala Muireanne O'Conner in dodala: "Kritika nima nič opraviti z manekenkama na sliki, gre za ljudi iz marketinga, ki imajo izkrivljeno podobo in so zaj…"

"Draga Zara, slišali smo, da iščete modele z oblinami. Vam lahko pomagamo?"

So se pa ob tem našli zagovorniki vitkih manekenk, ki so izpostavili, da gre za spletno nasilje nad suhimi ljudmi, tako imenovan thin-shaming. Vanne Gumley je zapisala: "Kaj je narobe z vami, ljudje? Tudi vitka dekleta imajo obline." To je nakazala z dorisanimi črtami na oglasu:

A večina se strinja, da je Zari spodletelo. Hoteli so namreč iti v drugačno smer, poveličevati obline, a so za to uporabili povsem enak tip manekenk, kakršne so v industriji že od nekdaj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin