Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
7. 4. 2016,
10.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Natisni članek

tetovaža tatu trend

Četrtek, 7. 4. 2016, 10.03

6 let, 6 mesecev

Nov trend tetovaž za še drznejše

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

V svetu tetoviranja se je pojavil nov trend, tako imenovani blackout, s katerim se počrni večji del telesa.

Po trendu majhnih tetovaž, ki jih je med pribljubljene popeljala pevka Rihanna, in po tetovažah na spodnjem delu hrbta, ki jih mnogi imenujejo "tramp stamp", se je zdaj v ospredje prerinil nov hit - blackout. Ta v nasprotju s prvim omenjenim trendom s črnilom pokriva veliko večji del kože, na primer roke, noge in celo ves hrbet.

Sliši se pretirano, a lahko je ustvarjen zelo estetsko kot ta tetovaža, na primer:

•goals 💜 #tattoos #blackouttattoo #tattooenvy

A photo posted by kcrosdaleyo (@kcrosdaleyo) on


Kot da trend že sam ni dovolj šokanten oz. zanimiv, ga spremljajo še namigi, da naj bi bil zdravju škodljiv, češ da toliko črnila na koži ne prinaša nič dobrega in da lahko s tem izzovemo večje tveganje okužb. S tem vprašanjem smo se obrnili na slovensko tetovatorko, Špelo iz Tetovarne, ki pravi, da je o tem nesmiselno razglabljati. "Takšnih teorij je ogromno. Da takšne tetovaže škodijo zdravju, ni znanstveno dokazano, a če se pri posamezniku pojavi dvom, naj se pač ne odloči za takšen tatu," pravi in še dodaja: "Jasno je, da je vnos barve pri teh tatujih precej večji kot pri mini tetovažah, a vsi tatuji, kot jih imajo recimo japonske jakuze, so v isti kategoriji, le da niso črno obarvani, temveč je celo telo porisano z motivi," pojasnjuje in meni, da bi se potemtakem lahko ta "problem" izpostavil že pred stoletji, saj se na takšen način tetovira že od nekdaj.



Primerna skrb za svežo tetovažo je ključna

Seveda je pri takšnih tetovažah zelo pomembna nega po tetoviranju. Zaščitno folijo obdržite toliko časa, kot vam je naročil tetovator, tatu redno mažite s kremo, ki vam jo je priporočil, in vedno se ga dotikajte s čistimi rokami. Če se za tetovažo odločite v toplejših mesecih in na predelu telesa, ki ga oblačila ne zakrivajo vedno, jo morate prvih nekaj tednov ščititi pred soncem. Na vsa dodatna vprašanja vam bo znal odgovoriti vaš mojster tetoviranja.

Ne spreglejte