Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 10. 2014,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nico Rosberg formula ena

Ponedeljek, 6. 10. 2014, 18.28

8 let

Nico Rosberg: lepotec po meri Hollywooda v svetu formule ena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S svojimi vožnjami, drznostjo in preciznostjo navdušuje na dirkah formule ena, a tudi ko sname čelado, je Nico Rosberg mladenič, ki jemlje dih. S slogom, nasmehom, svetlimi lasmi in modrimi očmi.

Pravi, da se ima za Nemca, kljub temu da ima ob nemškem tudi finsko državljanstvo, odraščal pa je v Monaku. Nico Rosberg, voznik formule ena, je v letošnji sezoni eden od najvidnejših tekmovalcev, ki se skupaj s svojimi dirkalniki selijo s celine na celino, z enega dirkališča na drugega.

Pri 29 letih velja za odgovornega, zrelega voznika, a medtem ko ljubitelji bencinskih športov cenijo njegovo vožnjo, so dekleta pozorna tudi na njegov privlačen videz. Dečko je videti dobro tako v dirkalnem kombinezonu kot v obleki, skrojeni po meri.

Slo po hitrosti podedoval po očetu Fincu Dirkaški šport mu je bil položen v zibko. Njegov oče je nekdaj uspešni finski voznik formule ena Keke Rosberg, ki je leta 1982 osvojil svetovni pokal. Mama Sina je Nemka, Nico pa se je rodil le nekaj dni po tem, ko je Rosberg starejši leta 1985 osvojil pokal v Detroitu. Vozil je williamsa, njegov sin trenutno dirka z Mercedesovim dirkalnikom, za Mercedes AMG Petronas pa Nico pravi, da je njegovo sanjsko moštvo.

Nico Rosberg in Lewis Hamilton: jin in jang v formuli ena Njegov moštveni kolega in rival je Lewis Hamilton, ta hip morda najbolj priljubljen in prepoznan voznik formule ena. Britanec je reden gost rumenih strani, saj je pogosto pod drobnogledom javnosti zaradi svojega razmerja s pevko Nicole Scherzinger in tudi zaradi svojega vročega temperamenta.

Rad ima šah, karaoke in svojo ženo Vivian Rosberg po drugi strani velja za bolj umirjenega tekmovalca. Na svoji spletni strani med svoje hobije zapiše triatlon, nogomet, šah, fotografijo, namizno igro mlin, karaoke in branje. Aferam se izogiba, zasebno je že veliko let srečen s prijateljico iz otroštva Vivian Sibold. S svetlolasko sta se po večletni zaroki poročila julija letos.

Ko Nico sname čelado in sleče kombinezon … Čeprav smo Nica vajeni predvsem v kombinezonu in športnih opravah, potiskanih z logotipi sponzorjev, se zasebno rad lepo obleče. Neredko je tudi gost rdečih preprog, kjer preseneča z brezhibno krojenimi oblekami.

Njegov zaščitni znak so malce daljši svetli lasje, ki jih kdaj počeše nazaj, spet drugič nosi mladostno razmršene. Kot model je skupaj s kolegom Hamiltonom nastopal tudi v oglasih za modno hišo Hugo Boss in nastale so fotografije, na katerih je Nico bolj kot športniku podoben hollywoodskemu zapeljivcu.

Ne spreglejte