SiolNET. Trendi Moda
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nevarnosti, ki prežijo na ljubiteljice visokih pet

3

termometer

Priznati je treba, da imajo visoke pete velik vpliv na naš videz, predvsem na seksapil. A za visokimi petami se skriva tudi cel kup nevarnosti ...

Ko se vsak dan v visokih petah sprehodite do službe in nazaj, na vas preži kar nekaj nevarnosti. Čeprav lahko zagotovo v trenutku naštejete vsaj tri, si poglejmo, katere so tiste nevarnosti, ki prežijo na vsako žensko v petah.

Z raziskavo Compeed se bo strinjala večina žensk – skoraj polovica ženskih pet se ujame v jašek, več kot tretjina je v njih že padla, posebno pozornost pa je treba nameniti tudi stopnicam, na katerih je že padlo 29 odstotkov žensk.

Nošenje visokih pet pa prinaša tudi precej daljšo pot v službo. Kot pravi vsaka deseta Britanka, nošenje visokih pet doda eno uro na mesec pri sprehajanju. A nekatere tudi bolečine ne bodo odvrnile od nošenja – skoraj 60 odstotkov Britank bo nosilo pete ne glede na bolečine ali neudobje, 13 odstotkov jih obuje tudi takrat, ko vedo, da bodo zamudile v službo ali na kakšno drugo obveznost. 20 odstotkov Londončank zato redno zamuja vlak.

Zakaj taka privrženost petam? Udobja, priznavajo mnoge, v njih ni. Je pa zato optična prevara, ki v trenutku prinese boljšo postavo, saj so videti višje. Dajo jim samozavest, 35 odstotkov vprašanih pa se v njih počuti celo bolj inteligentno. Požrtvovalnost za boljši videz in samozavest je torej večja kot vsaka bolečina in ovira na poti v službo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin