Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 5. 2013,
15.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

blogerke trendi

Sobota, 18. 5. 2013, 15.20

8 let

Modni izziv: štiri blogerke in maksi krilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maksi je dolžina, ki pristaja vsem tipom postave, dolga krila in obleke pa dekleta še posebej obožujemo poleti. Kako jih kombinirajo štiri slovenske modne blogerke?

Z modnimi kosi je velikokrat tako, da so lepo videti v trgovinah, katalogih in oglasih, ko pa nov nakup pristane v naših omarah, pogosto ne vemo, kako ga kombinirati. Ker se bliža poletje, z njim pa krilca vseh krojev, dolžin in barv, smo štiri slovenske modne blogerke povprašali, kako one najraje nosijo maksi krilo ali obleko. Špela, Anita, Maja in Manca s svojimi bralci skoraj vsak dan delijo svoje stajlinge in dokazujejo, da je moda predvsem igra.

Maja z bloga Dreamland of sky and sand

Svetlolaska Maja na svojem blogu poleg svojih stajlingov objavlja tudi kolaže, razmišljanja, sanjarjenja, utrinke s potovanj in vsakdanje sladkosti. Romantična in zasanjana, obenem pa spretno kombinira dekliški slog z rock'n'roll in punk detajli – džins, zakovice, usnje in bulerji so stalnica na njenih fotografijah. "Maksi krilo se mi zdi odlična izbira za poletje – gre za zelo ženstven kos garderobe, ki je izjemno udoben, poleg tega pa doda vsakemu stajlingu prav poseben modni pečat. Zdi se mi idealna izbira tako za vroče poletne dni kot tudi noči," nam je povedala Maja. In kako sama kombinira maksi krilo? "Za vsakdanje opravke sama maksi krila in obleke najraje kombiniram z udobnimi allstarkami, odpetimi srajčkami in klobukom, ležeren videz pa popestrim z opaznim nakitom. Za večerne priložnosti pa največkrat kar z visokimi petami, glamuroznim nakitom in čipkastimi topi."

Anita z bloga Life.Style.Fun

Anita, ki je blogerka že nekaj let, z vsako objavo očara s svojim posebnim slogom. Je mojstrica kombiniranja, zanjo pa je značilen tudi preplet novih kosov iz trgovin, vintage oblačil in tistih, ki jih naredi kar sama. Izdeluje tudi nakit in torbe, tako da ni presenetljivo, da je maksi krilo, ki ga nosi na fotografiji, njeno lastno delo. "Maksi krilo, ki sem ga sama sešila, sem tokrat skombinirala z navadno kratko črno majico in sandali. Outfit sem popestrila z verižico 3Ptice, prstanom in ročno poslikano torbo ter modro zapestnico, ki sem jo kupila v srednješolskih letih. Za piko na i sem na ustnice nanesla edino ličilo, ki ga uporabljam – šminko. Tokrat rdečo."

Anita je prepričana, da nas dolgo krilo skorajda v vsakem primeru naredi elegantne, obenem pa v njem delujemo sproščeno. Idej za kombiniranje je veliko: "Z navadno enobarvno majico za sproščen videz, z elegantno bluzo za sestanek, z bandovo majico za rockerski videz, moderne hipijke ga lahko kombinirajo s trakom v laseh, umetnice s klobučkom, poleti pa bo gotovo odlično videti z enodelnimi kopalkami in slamnikom na glavi … Lahko ga tudi potegnemo čez prsi, dodamo pas in že imamo obleko."

Špela z bloga TheFashionJunkie

Na blogu TheFashionJunkie svoje stajlinge, najnovejše modne nakupe in podobne modne novičke deli Špela, študentka komunikologije. Maksi krila in obleke so ji všeč, ker so dobro videti ne glede na situacijo: "Za vsak dan, večerne pijače s prijateljicami, za na plažo, v šoping … Maksi krila ali oblekice so super, sploh za poletne dni, ko bi noge raje skril, pa si že naveličan hlač."

Špela ima čudovito sivo plisirano obleko, ki jo je na fotografijah predstavila v različnih kombinacijah. "Ker je moje krilo že samo po sebi zanimiv kos, sem zraven kombinirala osnovne kose. Rožnat puloverček in balerinke za sprehod po mestu, petke, usnjeno jakno in klobuček za dekliški večer."

In še nekaj Špelinih nasvetov za vroče poletne dni : "Za na plažo lahko krilo oblečeš kar čez kopalke, obuješ sandale, na glavo povezneš klobuček, pa je! Če greš v mesto, lahko h krilu kombiniraš navadno belo majčko, čez pa nekaj verižic in zapestnic, zraven pa obuješ balerinke ali pa kar allstarke." Predvsem pa, še za konec pove Špela, ti mora biti v oblačilih udobno in prijetno.

Manca z bloga Mancinas Style Spot

Manca je obenem modna blogerka in manekenka, zato združuje oba svetova. Na svojem blogu redno objavlja svoje vsakodnevne stajlinge, zaupala pa nam je, da so maksi krila njena velika ljubezen.

"Dolga krila in obleke so popolna izbira za vroče poletne dneve, predvsem zaradi svoje zračnosti, brezskrbnega in igrivega videza, ki je v poletnih časih nekaj, k čemer načeloma vsi stremimo," pravi dolgolaska. "Pravila za kombiniranje dolgih kril nimam, pazim le, da je vedno poudarjena odlika telesa, običajno s pasom. Dolga krila kombiniram na vse načine – od čisto športnih pa vse do bolj klasičnih, elegantnih videzov."

Ne spreglejte