Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2013,
17.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

lepotno tekmovanje lepota kovček potovanje Filipini

Četrtek, 14. 11. 2013, 17.17

7 let, 12 mesecev

Mis Zemlje Nina Kos predstavlja svoj kovček (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nina Kos, mis Zemlje 2013, je imela za priprave na svetovni lepotni izbor kar dva meseca časa. Kljub naravnim nesrečam se Nina odpravlja na Filipine, mi pa smo pokukali v njen kovček.

Mis Zemlje Nina Kos, simpatična temnolasa misica, ki je Slovenijo presunila s svojo zgodbo o nenadni sladkorni bolezni tipa 1, s katero se je srečala pred dobrim letom dni, se danes odpravlja na Filipine. Ta otoška država bo namreč kljub naravni katastrofi, ki jo je doletela pred kratkim, gostiteljica letošnjega finalnega izbora Miss Zemlje, lepotice z vsega sveta pa se bodo prav tam zbrale tudi z namenom, da bo Zemlja nekoč spet lep in čist planet.

Lepotno tekmovanje z več kot enim sporočilom je Nina vzela zares. Njene priprave so potekale vse od dne, ko je v ljubljanskem vodnem mestu osvojila lepotni naziv mis Zemlje 2013. Tako je imela dovolj časa, da se je temeljito pripravila na tekmovanje, na skoraj mesec dni odsotnosti od staršev in prijateljev, obenem pa je veliko, res veliko, pozornosti namenila svojemu zdravju.

Tako je ne le psihično, pač pa tudi fizično pripravljena na kratke noči, zgodnja vstajanja in vse drugo, kar je, kot pravi, sploh ne skrbi. Veliko več skrbi ji je povzročal njen kovček, saj je vse tisto, kar mlado dekle potrebuje za mesec dni trajajoče lepotno tekmovanje, težko spraviti v en kovček. "Upam, da imam vse, da mi ne bo kaj manjkalo, no, sicer pa nas bodo, kolikor vem, nekajkrat peljali tudi v trgovine, da si bomo lahko kaj nujnega še kupile," je povedala Nina, ko je odprla kovček in nam razkazala, kaj vse je pripravila za s seboj.

Oranžne kopalke, ki lepo poudarijo njeno postavo, so naredili v slovenskem podjetju Nancy Beachware in Nini so zelo všeč. "Zdi se mi, da prav lepo pristajajo k mojim temnejšim lasem in temnejši polti. Všeč mi je, ker so barvite, detajli na njih pa se pod pravo lučjo prav lepo lesketajo," nam je Nina opisala počutje v kopalkah, v katerih bo nastopila na finalnem tekmovanju. Dodaja, da ji med poziranjem fotografu ni prav nič nerodno, saj je to delo modela in misice. Kopalke so pač nekaj vsakdanjega in Nina se v njih dobro počuti. "V zadnjem času sem pazila na postavo, že zaradi svoje bolezni sem tako ali tako izgubila kar nekaj kilogramov in moram paziti, da nisem presuha. Zjutraj si naredim svež sok iz raznovrstnih rastlin, ki mi daje dovolj energije za lep del dneva. Upam, da bo tudi na Filipinih dovolj zelenjave, ker je to del moje prehrane," nam je zaupala Nina.

Medtem ko brskamo po Nininem kovčku, seveda ne moremo mimo večerne obleke, ki jo je zanjo pripravila Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy. Nina se je z dolgo in zapeljivo rdečo obleko dobesedno zlila in s krono na glavi bo videti kot princeska. "Pri izdelavi letošnje obleke za svetovni izbor Miss Earth so bili glavni navdih Ninina olivna polt in dolgi temnorjavi lasje. Ker je njena lepota eksotična, sem se odločila za rdečo barvo, ki to lepo poudari, ter zelo preprost, minimalističen in izčiščen kroj obleke, saj je rdeča barva že sama po sebi zelo močan element. Uporabila sem šifon, ki lepo pada in je lahkoten. Glede na to, da imajo tekmovanje v večernih oblekah, lani pa tudi izbor, na prostem, bo tudi nežen veter naredil svojevrsten učinek. Nina v njej deluje sveže in preprosto, a vseeno efektivno. Ker obožujem dodatke, tudi tokrat ni šlo brez njih, zato sem ji naredila še dve zlati zapestnici in ogrlico," nam je o obleki povedala oblikovalka, ki zadnja leta s svojimi unikatnimi oblekami opremi skoraj vse slovenske misice.

Pogled v kovček Nine Kos nam razkirje še, da ima lepotička očitno zelo rada nakit. "Ja, nakit je del moje nakupovalne strasti. Zdi se mi, da mora ženska zasijati, in k temu nedvomno pripomore tudi nakit, zato ga bom s seboj vzela veliko," je povedala Nina, ki je svoj nakit pred odhodom pospravila v vrečke, da se ne bo uničil, obenem pa ga je skrbno kombinirala k oblekam, ki jih bo imela s seboj. "Za večerno obleko imam poseben nakit, ki mi ga je pripravila stilistka, sicer pa bom uporabljala svojega. Mi ga ne bo kar tako hitro zmanjkalo," se je zasmejala Nina.

Pomemeben del Ninine opreme za dolgo potovanje pa je nedvomno vse, kar za uravnavanje ravni sladkorja v krvi potrebuje na takšnem potovanju in na žalost vsakodnevno, odkar je izvedela, da ima sladkorno bolezen. Diabetes tipa 1 je dodobra spremenil njeno življenje in zato misica na Filipine odhaja dobro pripravljena. "Ničesar ne smem prepustiti naključju. Inzulin in druge stvari, ki jih moram imeti ves čas pri sebi, sem razdelila na nekaj delov, da ne bom ostala brez, če bi se moja prtljaga mogoče izgubila. Seveda bom imela vse potrebno pri roki tudi med dolgimi leti, tako kot imam vedno.

S seboj sem vzela inzulin, merilec sladkorja, lancete za enkratno uporabo, igle in dva inzulinska pena. S seboj imam tudi glukozne tablete, s katerimi si lahko zvišam sladkor, če je treba. Torbico z osnovnimi stvarmi imam ves čas pri sebi. Glede na to, da grem na drug konec sveta in da bo tam veliko stresa, sem seveda razmišljala, kako se bo moje telo odzvalo na vse to, a menim, da to ne bo težavno. Tudi tam si bom, tako kot doma, ves čas merila sladkor. To povprečno naredim sedemkrat na dan, pred obroki in po njih ali ko začutim, da imam znižan sladkor. Guvernanta moje skupine je obveščena o moji bolezni, zato so mi dodelili takšno, ki je po izobrazbi zdravnica. Pazili bodo tudi na mojo prehrano, seveda pa bom najbolj morala paziti kar sama," se je zasmejala Nina.

V Nininem kovčku bo še kar nekaj čevljev, pa tudi športni copati in športna oprema, saj so ji predhodnice povedale, da bo potrebovala tudi to. "Na Filipinih bomo veliko hodile, sadile bomo drevesa, srečevale otroke, opravile kar nekaj humanitarnih dejavnosti in tega, čeprav se ljudje kdaj pa kdaj tudi pošalijo na naš račun, ne moreš opraviti v visokih petkah. S seboj imam tako trenirko, majice, puloverje in športne copate kot tudi športno spodnje perilo in športne nogavičke. Vse to mi bo prišlo še kako prav pri športnih in drugih aktivnostih, ki zahtevajo več gibljivosti," nam je še razkrila Nina.

V resnično polnem kovčku, ki tehta blizu trideset kilogramov, so še različni kozmetični pripomočki, sušilnik za lase, navijalnik las in pižamica, pa tudi lepotna krona in lenta, ki ju je Nina dobila ob zmagi. "Na tekmovanju sicer vse dobimo enake lente, ki jih bomo imele večino časa na sebi, tako da brez svoje ne morem na tekmovanje," je za konec povedala Nina, ki je triurno fotografiranje ni prav nič utrudilo.

Več fotografij mis Zemlje Nine Kos pred odhodom na Filipine si lahko ogledate še v fotogaleriji.

Ne spreglejte