Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 10. 2013,
20.01

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maja Šušnjara teden mode vizažistka ličenje

Sreda, 2. 10. 2013, 20.01

4 leta, 4 mesece

Maja Šušnjara: Ličenje kot poklon našemu obrazu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tretji teden v oktobru bo trendovsko obarvan, saj bo ljubljanski Kino Šiška tudi letos gostil enega najbolj modnih dogodkov pri nas. O pripravah na teden mode smo povprašali vizažistko Majo Šušnjara.

Na tokratnem ljubljanskem tednu mode bo za popolno podobo manekenk poskrbela priznana mojstrica ličenja Maja Šušnjara, ki je sodelovala že s številnimi znanimi obrazi, sicer pa jo poznamo tudi kot sestro modne oblikovalke Nine Šušnjara. Teden mode se bo v prestolnici odvil med 14. in 16. oktobrom, organizatorji, oblikovalci in drugi soustvarjalci dogodka pa imajo že polne roke dela. O pripravah na teden mode smo povprašali tudi Majo, ta pravi, da zahtevajo veliko dogovarjanja, ustvarjanja na papirju in kreativnega razmišljanja.

"Look je treba pripraviti tako, da so zadovoljni predvsem oblikovalci. Za zdaj lahko rečem, da smo se izvrstno ujeli. Tokrat bomo na FW ustvarjali z blagovno znamko Couleur Caramel in skupaj z ekipo vizažistov poskrbeli, da bodo manekenke na brvi videti tako, kot smo si zamislili," nam je zaupala Maja, ki pravi, da mora pri ustvarjanju tako imenovanih lookov upoštevati več dejavnikov: "Čas, ki ga imaš na voljo, želje oblikovalcev, trende … Seveda pa je najpomembneje, da so oblikovalci zadovoljni, saj je FW namenjen njim in predstavitvi njihovih kolekcij, zato je resnično pomembno, da vse deluje kot usklajena in dovršena celota," še doda Maja.

In kakšno ličenje lahko letos pričakujemo na modni brvi slovenskega tedna mode?

"Ker gre za sezono pomlad/poletje, bo ličenje lahkotno z nekaj poudarjenimi potezami, brez katerih v modnem svetu na gre. Tako bodo nekje izstopale ustnice, spet drugje obrvi. Modna brv je svoj svet, kjer si lahko včasih privoščimo tudi kaj takega, kar v realnosti ni nujno izvedljivo. So pa modne revije lahko dober navdih za ličenje v vsakodnevnem življenju," pravi Maja, ta sicer prisega na kozmetiko, ki ustreza njenim merilom kakovosti in obstojnosti, barvne palete in odtenkov. "Jaz pravim, da me mora ubogati, sicer ne gre," se pošali Maja. Letošnji teden mode bo z vidika vizažistke v znamenju blagovne znamke Couleur Caramel, s katero bodo ustvarjali v zaodrju največjega modnega dogodka pri nas.

Maja bo letošnji teden mode tako spremljala iz malo drugačne perspektive, najtežje pa pričakuje predstavitev kreacij Nine Šušnjara. "Najbolj se seveda veselim izhodov sestre Nine Šušnjara, ki me vsakič znova navduši in še vedno preseneti, vedno pa si z veseljem ogledam tudi kreacije drugih modnih talentov. Letos bom revije spremljala iz ozadja, kar je lahko včasih še bolj zanimivo."

"Osebni trend naj bo vodilo!"

Maja pravi, da nikoli ni bila velika privrženka smernic v ličenju, saj je zanjo osebni trend tisti, ki mora biti naše vodilo. "S tem mislim na primer na leta, barvo las, barvo oči, osebni slog. Ličenje mora biti vedno poklon našemu obrazu, ne zgodba sama po sebi," razloži Maja.

Maja bi za prihajajoče hladnejše mesece svetovala uporabo kakovostnih pudrov, saj ti našo kožo tudi ščitijo pred vplivom mraza in suhega zraka v ogrevanih prostorih. Ker so zimski meseci po navadi bolj sivi, je po njenem mnenju vedno dobrodošlo malo barve, zato si lahko brez strahu tu in tam privoščimo tudi ustnice v poletnih odtenkih.

Ne spreglejte