Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 4. 2015,
13.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ličenje mejkap nasvet

Torek, 21. 4. 2015, 13.52

6 let, 6 mesecev

Ličenje po štiridesetem v desetih minutah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prava podlaga, senčenje oči in rdečica na licih so ključ do sveže podobe, vizažistka Petra Fröhlich pa razkriva tudi nekaj malih skrivnosti za hitro ličenje po 40. letu.

Medtem ko ličenje in poudarjanje lepših in zakrivanje manj laskavih delov obraza nekaterim gospodičnam predstavlja jutranjo rutino, pa imajo druge s tem nekaj več težav. Maskerka in vizažistka Petri Fröhlich, s katero smo sodelovali tudi pri projektu Preobrazba, nam je zaupala nekaj trikov, kako v 10 minutah osvežiti svoj videz. Ne podcenjujte dobre podlage Petra svetuje, da na obraz najprej nanesete podlago – bazo, ki zmanjša opaznost gubic, nato pa nanesete še vlažilni puder in korektor. Vse skupaj nato fiksirate s pudrom v prahu, a vizažistka poudarja, da ob tem izpustite predel okoli oči. S tem bi namreč lahko le še bolj poudarili manjše gubice in nepravilnosti. Senčenje oči v zemeljskih tonih nikoli ni napačno Naslednji korak so oči, ki jih zasenčite predvsem v predelu pregiba očesne veke. Če to naredite v toplih zemeljskih tonih, ne morete zgrešiti. Nato nanesete še maskaro za podaljšanje trepalnic, pri tem pa pazite, da bodo trepalnice lepo ločene in se ne bodo sprijele.

Rdeča lička za živahen sijaj Za konec dodate nekaj rdečila na lica, da dobite zdrav in živahen sijaj. Pika na i so zagotovo tudi ustnice. Te si lahko občrtate, na koncu pa dodate šminko ali bleščilo. Koža si zapomni vaš življenjski slog Vizažistka poudarja, da je ne nazadnje najbolj pomembno tudi to, da se čez noč dobro naspite, čez dan pa popijete vsaj dva litra vode ali nesladkanega čaja. Za kožo po štiridesetem je tudi priporočljiva uporaba bogatejše vlažilne kreme. Konec dneva pa poskrbite, da z odstranjevalcem ličil in mlačno vodo odstranite vsa ličila, da se koža čez noč spočije.

Ne spreglejte