Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 6. 2016,
9.48

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Chilly

Foto: Thinkstock

Natisni članek

lepota Alya Chilly intimna nega advertorial

Torek, 21. 6. 2016, 9.48

2 meseca, 1 teden

Lepotne napake, ki jih morate odpraviti še danes

Vsebino omogoča Chilly

Foto: Thinkstock

Dekleta

Urejenost od pet do glave: pa ste res prepričani, da niste česa pozabili? Kako pogosto si umivate lase? Kako nanašate balzam za lase? Uporabljate intimno milo?

Čeprav se nam zdi, da po dvajsetem letu starosti že nekako obvladamo osnove kopalniške rutine, se še vedno dogaja, da sem pa tja tudi zgrešimo. Z napačnimi lepotnimi rituali lahko škodujemo svojemu telesu in čeprav je navzven vse videti brezhibno, se telo z vašimi dnevnimi napakami lahko odzove z različnimi simptomi.

#1 Lasje: z napačno nego jih lahko poškodujete

Mit o tem, da lase ne smemo umivati vsak dan, ne drži. Pomembna je izbira nežnejšega šampona, ki ne bo škodoval vašemu lasišču. Pomembno je tudi, da svoje navade prilagodite vašemu tipu las. Mastni lasje vsekakor zahtevajo bolj pogosto nego, pri suhih pa velja nekoliko potrpeti in umivanje omejiti na dvakrat tedensko.

Pomembna sta tudi izbira in predvsem pravilni nanos balzama: z nanosom začnite pri konicah, ki so najbolj potrebne osvežitve, predelu okrog lasišča pa se raje izognite.

#2 Intimna nega: poskrbite za ustrezno osvežitev

Intimna nega | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Za nego las uporabljate poseben šampon in balzam, za telo vedno izbirate poseben negovalni gel, kaj pa intimno milo?

Intimni predeli potrebujejo posebno nego, ki ohranja naravni ph sluznice in ki preprečuje nadležna vnetja.

Predlagamo, da pri vsakem prhanju uporabljate milo Chilly, ki je nežno in sveže in ki bo pomagalo obnavljati naravno fiziološko ravnovesje nožnice. Izbirate lahko med tremi različnimi izdelki, ki morajo postati vaš "must have" kopalniške nege: Chilly antibakterijska formula, Chilly delicate in Chilly gel sveža formula.

Chilly | Foto:

Chilly pa gre z vami lahko tudi na pot! Osvežilni robčki Chilly vam bodo pomagali ohraniti svežino na vsakem koraku in ko ne boste imeli priložnosti za hiter skok pod prho.

Tudi Alya priporoča Chilly!

Alya, Chilly | Foto:

"Dekleta se ne ukvarjamo le z najnovejšimi modnimi trendi, izbiro ustreznih parfumov in kateri odtenek šminke nam najbolj ustreza. Menim, da se vse bolj zavedamo tudi pomena intimnega zdravja in nege. Tako je pri meni Chilly že dolgo med najpomembnejšimi pripomočki v moji toaletni torbici. Pri vsakodnevnem prhanju me razvaja rožnata nežnost intimnega mila Chilly Delicate, na potovanjih in rednih koncertih so vedno z mano Chilly intimni robčki, kadar pa potrebujem neustavljivo svežino, ne glede na situacijo, je zame tu zeleni Chilly. Chillyju v celoti zaupam svojo intimno nego."

#3 Ne pozabite na nego vratu

Naj vam ta rutina zleze pod kožo: ko boste skrbele za nego svojega obraza, svoje roke podaljšajte tudi na vrat: tako pri nanašanju negovalne kreme kot pri nanosu tekočega pudra. Vrat je lepotni podaljšek vašega obraza, zato ga ne zanemarjajte.

4# Nohti potrebujejo več kot minutko

Če želite lepe in urejene nohte, si morate vzeti vsaj 30 minut časa. Upoštevajte spodnje štiri korake:

Prvi korak: nohte tedensko popilite z nežno pilo.

Drugi korak: namažite jih z oljem (po površini in po nežni kožici okrog nohta).

Tretji korak: pred nanosom laka za nohte vedno nanesite najprej eno plast podlaka – s tem boste noht zaščitili in se tako izognili obarvanju.

Četrti korak: po dveh plasteh obarvanega laka obvezno dodajte plast nadlaka. Vaši nohti bodo bolj trdni, lepo se bodo svetli, lak pa bo zdržal kakšen dan več.

5# Za lepe noge

Ženska, noge | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Vsak večer, ko pridete izpod prhe, se najprej nežno obrišite z mehko brisačo in ko bo koža še nekoliko vlažna, jo dobro premažite z negovalno kremo. Posebno pozornost posvetite nogam, ki jih boste v naslednjih mesecih spet razkrili. Če imate težave s prekomerno suho kožo, bodite pozorni pri izbiri losjona za nego – priporočamo vlažilni balzam, ki bo vaši koži dodal prepotrebno vlago in jo hkrati negoval.

 

 


Priporočamo tudi v branje:

Ženske, to so napake, ki se jim morate izogniti

Katere otroške sanje se ji še niso uresničile?

Ne spreglejte