Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 12. 2014,
12.12

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rihanna športna obutev športna oblačila Adidas

Sreda, 17. 12. 2014, 12.12

3 leta

Lahko zvezdnica, kot je Rihanna, reši utrujeno Pumo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pevka z Barbadosa bo zaščitni obraz nemške blagovne znamke Puma, ki želi s sodelovanjem z lepotico osvežiti svojo že nekoliko oguljeno podobo.

Rihanna bo prihodnjih nekaj let zaščitno ime in obraz blagovne znamke Puma, so sporočili iz tega nemškega podjetja, ki je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev športne obutve in oblačil. Zvezdnica bo postala Pumina globalna ambasadorka za žensko športno opremo, sodelovala pa bo tudi pri načrtovanju novih izdelkov, poroča Wall Street Journal (WSJ).

"Tržne raziskave kažejo, da je Rihanna prava ikona za naše ciljno občinstvo, čeprav ni športnica," je odločitev pojasnil generalni direktor Pume Bjørn Gulden. "Naši znamki bo dala novo moč v času, ko jo res potrebujemo."

Proizvajalec športne obutve in oblačil, ki je pozabil na šport Podjetje, ki je v začetku novega tisočletja, ko so se začeli bolj osredotočati na modni kot na športni vidik izdelkov, beležilo visoko rast, v zadnjem času pa je začelo precej zaostajati za konkurenco. Gulden je na čelo podjetja stopil aprila lani in takoj začel spreminjati strategijo in imidž podjetja. Puma je pred njegovim prihodom svojo ponudbo razširila na najrazličnejša področja, od očal in koles do parfumov, Gulden pa se je odločil, da se bo vrnil na začetek. "Morda se sliši čudno, a zadnjih nekaj let se sploh nismo več ukvarjali s športom," njegove besede povzema Wall Street Journal.

Sprva so nameravali za nov obraz Pume izbrati športnico, a niso našli takšne, ki bi bila resnično svetovno prepoznavna. Potem pa so popolno kombinacijo našli v Rihanni, ki v svoj modni slog tako na odru kot v zasebnem življenju pogosto vključuje športna oblačila in obutev. Nad partnerstvom s Pumo je navdušena tudi ona. "Všeč mi je, da so mi dali kreativno svobodo," je dejala po poročanju WSJ. "Ne bodo le prilepili mojega obraza na plakat in s tem končali zgodbe."

Rihanna na predstavitvi sodelovanja s Pumo v Nemčiji:

on the dotted line. #PUMA

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης badgalriri (@badgalriri) στις

Športne znamke imajo rade glasbenike Sodelovanje med športnimi znamkami in znanimi osebnostmi, ki niso športniki, sicer ni redkost. Jay Z je sodeloval z Reebokom, Pumin rival Adidas pa je letos začel sodelovati s Pharellom Williamsom in Rito Oro. Pri Adidasu so prav tako podpisali pogodbo s Kanyejem Westom, potem ko se je ta razšel z Nikejem. Prihodnost je v ženskah "Šport in sodoben življenjski slog sta danes tesno povezana, športne tkanine in oprijeti kroji niso več rezervirani samo za telovadbo," je za WSJ pojasnil Gulden. Predvsem pa se športne znamke, ki so se v preteklosti osredotočale na moške, zdaj vse bolj obračajo k ženskam. "Segment rekreativk ima ogromen potencial za rast po vsem svetu," je poudaril Gulden. "Prihodnost je ženska."

Ne spreglejte