SiolNET. Trendi Moda
3,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kraljica Elizabeta II. s torbico pošilja skrivne signale

3,88

termometer

 | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Angleška vladarica je s svojim osebjem dogovorjena, da jim s pomočjo torbice nakaže, kdaj ji morajo priskočiti na pomoč.

Kraljica Elizabeta II. tega nepogrešljivega ženskega modnega dodatka vsekakor ne uporablja za shranjevanje ključev in mobilnika. V njeni torbici se skrivajo majhno ogledalce, šminka, nalivnik, osvežilni bomboni in očala za branje. Ob nedeljah pa še nekaj bankovcev, ki jih podari v pušico, je izdala znana kraljeva biografinja Sally Bedell Smith.

Kraljica obožuje torbice znamke Launer. Tale na fotografiji stane 1.955 evrov. | Foto: Getty Images Kraljica obožuje torbice znamke Launer. Tale na fotografiji stane 1.955 evrov. Foto: Getty Images

A kraljičina torbica ni zgolj modni dodatek in ni namenjena le shranjevanju naštetih predmetov. Je tudi pripomoček, s katerim svojemu osebju pošilja skrivne signale.

Preprijem torbice

Kraljevi zgodovinar Hugo Vickers je razkril nekaj gest, s katerimi kraljica osebju nakaže, kdaj potrebuje nekaj pomoči. "Nekoliko skrb vzbujajoče je, če si kraljica med pogovorom z vami torbico poda iz ene roke v drugo," je povedal. To je namreč znak, da hoče končati pogovor. Nekdo iz njenega osebja bi pristopil k vam in vam na zelo vljuden način dejal, da si vas nekdo zelo želi spoznati.

Torbica na mizi ali na tleh

Če kraljica med večerjo torbico položi na mizo, je s tem osebju nakazala, da si želi, da bi se dogodek končal v naslednjih petih minutah. Če pa jo položi na tla, jim da vedeti, da ne uživa v pogovoru in hoče, da ga čim prej končajo. Enako željo jim nakaže še z eno gesto: vrtenjem prstana.

Angleška vladarica je že vrsto let zvesta samo eni znamki torbic, londonski modni hiši Launer. Britanski mediji poročajo, da ima Elizabeta v svoji zbirki že več kot 200 torbic te znamke, ena od njih stane približno 1.800 evrov.

Save

Save

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin