Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 2. 2018,
8.47

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

Natisni članek

Kate Middleton bafta rdeča preproga obleka enakopravnost spolov

Ponedeljek, 19. 2. 2018, 8.47

6 let, 1 mesec

Kate Middleton je z izborom obleke mnoge razočarala #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37
Kate Middleton, princ William | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Cambriška vojvodinja, ki jo zaradi izbire oblačil ponavadi hvalijo, se je tokrat znašla na nasprotnem bregu. Zaradi barve obleke, ki jo je nosila na podelitvi nagrad bafta, se mnogi sprašujejo, ali Kate ne podpira enakopravnosti žensk.

Zaradi afere okrog spolnega nadlegovanja, ki je pred meseci pretresla Hollywood, so se oglasile mnoge svetovno znane igralke in glasbenice ter poudarile, da dandanes ženske v poslu še vedno niso enakovredne moškim kolegom. Še več, pogosto naj bi bile zatirane in tarča neprimernih seksualnih komentarjev ali celo dejanj.

Veliko zvezdnic se je tudi na podelitvi nagrad bafta odločilo nositi črno. | Foto: Getty Images Veliko zvezdnic se je tudi na podelitvi nagrad bafta odločilo nositi črno. Foto: Getty Images Tako se je rodilo gibanje, imenovano Time's Up. Zvezdnice so s črnimi oblačili sporočale, da imajo dovolj, ter opozorile na neenakost med spoloma, zlorabo moči in spolno nadlegovanje.

Že na podelitvi zlatih globusov je tako mnogo igralk nosilo črno in enako naj bi zvezdnice storile tudi včeraj na podelitvi nagrad bafta, ki je bila v Londonu.

Med tistimi, ki so se res odele v črno, so bile med drugim Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Margot Robbie, Salma Hayek, Ema Roberts in Lupita Nyong'o.

V kakšnih glamuroznih in manj glamuroznih opravah so se po rdeči preprogi nagrad bafta sprehodile zvezdnice, si poglejte tukaj.

Črne barve pa ni izbrala cambriška vojvodinja Kate Middleton. Po rdeči preprogi se je sprehodila v temnozeleni obleki, ki pa ji je vendarle dodala črn pas.

Kate Middleton in princ William | Foto: Getty Images Kate Middleton in princ William Foto: Getty Images Po pravilu se namreč člani britanske kraljeve družine ne smejo javno opredeljevati do političnih tem in problematik, vendar so bili mnogi razočarani, ker si noseča Kate ni nadela črne obleke. Spet drugi so menili, da je morda prav s črnim pasom na bolj subtilen način namignila svoje.

Kdo je na podelitvi "britanskih oskarjev" slavil in kdo doživel bridki poraz? Preberite tukaj!
Ne spreglejte