Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2019,
13.11

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča L'Oreal

Natisni članek

advertorial Vichy Dercos plešavost

Četrtek, 28. 3. 2019, 13.11

2 meseca, 1 teden

Kako rešiti najpogostejšo estetsko motnjo?

Vsebino omogoča L'Oreal
moški lasje | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Močni in gosti lasje so odraz zdravja, lepote in urejenosti. Zaradi vplivov iz okolja, življenjskega sloga, genske nagnjenosti in stresnega življenja lahko pride do povečanega izpadanja las. S to estetsko motnjo se lahko spopademo tudi s pravilno nego.

Tudi moški se dobro počutijo v svoji koži, če se lahko pohvalijo z lepimi in gostimi lasmi. Urejeni lasje so njihov najpomembnejši modni dodatek, vendar nobeno modno eksperimentiranje ne more biti uspešno, če lasje niso zdravi in močni.

Spomladi nas sicer zaradi naravnega prilagajanja na zunanje spremembe lahko doleti nekajtedensko sezonsko izpadanje las, ko nam dnevno izpade več kot med 50 in 100 las. To je namreč povprečna količina izpadlih las. Vse, kar močno odstopa od tega, je že razlog za skrb in znak, da moramo z odločnimi koraki narediti vse, da okrepimo lase od korenin do konic, izboljšamo videz las, predvsem pa zmanjšamo njihovo izpadanje.

Vzroki za izpadanje las so lahko sezonske narave in različna zdravstvena stanja, ker lahko potrdi zdravnik, ki nam lahko predstavi različne možnosti zdravljenja.

Ukrepi za zmanjšanje izpadanja las

moški lasje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Če opazite močnejše izpadanje las kot običajno, posvetite dodatno pozornost oblikovanju las. Ne češite jih pregrobo, da se izognete cukanju las, in uporabljajte balzam za krepitev, ki bo razvozlal vaše lase in okrepil njihova vlakna, da ne bodo razpokala.

Poskusite jih nekaj časa nosite spuščene, brez spenjanja v čop, izogibajte se barvanju las – barve pogosto vsebujejo kemikalije, ki lahko povzročijo povečano izpadanje las, uporabo sušilnika ali likalnika za lase pa znižajte na minimum.

Življenjska doba las

moški lasje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Las v povprečju zraste na dan od 0,3 do 0,5 milimetra. Las raste ciklično: faza rasti (anagena faza, ki traja od 3 do 6 let), faza prehoda (katagena faza, ki traja nekaj dni, in ko rastne aktivnosti počasi prenehajo) in katagena faza (telogena faza, ki traja od 3 do 4 mesece, las ne raste več in izpade). Ko las odmre, se pomika proti izhodišču, spodaj pa se v mešičku medtem že oblikuje novi.

K izpadanju las in plešavosti so bolj nagnjeni moški. Plešavost je sicer estetska motnja, ki se lahko začne že kmalu po puberteti.

Lasje se začnejo najprej redčiti in tanjšati, na glavniku oziroma v umivalniku opazimo vedno več las, lasna meja pa se začenja pomikati vedno bolj nazaj, najprej začnejo izpadati ob straneh, nad čelom in temenu. Ponavadi ob tem lahko opazimo tudi bolj mastno lasišče.

Za upočasnitev izpadanja las lahko naredimo veliko že sami – s prehrano, pravilno nego las in s pravimi izdelki, ki vsebujejo snovi za boljšo rast in zdravje las. Niso dovolj le šamponi za čiščenje, ampak moramo poseči po izdelkih, ki usmerjeno delujejo na težave lasišča in krepijo lasne čebulice. Na ta način vplivajo na okolje lasišča in spodbujajo rast močnejših las na zdravem lasišču.

Popolna rešitev za vse vrste izpadanja las

moški umivanje prha | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Vichy Dercos je dermokozmetični strokovnjak za zdrav videz in lepoto las z izdelki, ki se osredotočajo na težave las od lasišča do konic. Izdelki so primerni za občutljivo lasišče.

Zadnja inovacija Dercos so izdelki Aminexil za moške in predstavljajo popolno rešitev za vse vrste izpadanja las. Linijo sestavljajo trije izdelki, ki poskrbijo za močnejše lase od korena do konic, odebelitev lasnega vlakna in občutno zmanjšano izpadanje las po šestih tednih redne uporabe.

Vichy Dercos | Foto:

Vichy Dercos | Foto: Aminexil MEN energetski stimulativni šampon: idealen dodatek Aminexil MEN - izdelkom za moške (močnejši in gostejši lasje, revitalizirano lasišče in dodatek tretmaju proti izpadanju las)

Aminexil MEN intenzivni tretma za prve znake izpadanja las: zmanjša izpadanje las že po 6 tednih* in omogoča ciljani nanos (na zalizke, teme). Močnejša lasna vlakna

Aminexil MEN pena s trojnim delovanjem: v trenutku odebeli lase in jim daje strukturo (v trenutku odebeljeni in oblikovani lasje, zmanjšano izpadanje las po 6 tednih tretmaja*).

* Klinična raziskava: 130 oseb je izdelke uporabljalo 6 tednov.

Izberite pravi šampon in bodite še posebej previdni pri izpiranju: temeljito sperite vso peno, da lasišče ne bo preobremenjeno z ostanki izdelka.

Izdelki Dercos so na voljo v lekarnah.

Izdelki Dercos so na voljo v lekarnah in spletnih lekarnah, kjer ob online naročilu ponujajo tudi brezplačno dostavo za pene, intenzivni tretma ali šampon.

Učinkovita pomoč različnih sestavin

Vichy Dercos | Foto: "Do težav z izpadanjem, redčenjem in tanjšanjem las, bodisi lokalno, bodisi po celotni površini glave, prihaja zaradi dedne nagnjenosti in delovanja moških spolnih hormonov testosteronov. K neravnovesju, zmanjšani odpornosti lasišča, oslabljeni mikrocirkulaciji in poškodbam samega lasu dodatno pripomorejo še zunanji dejavniki, kot so stres, ultravijolični žarki, onesnaženo okolje in lokalna iritacija lasišča s kozmetičnimi izdelki. Posledično nastopi redčenje las na lasišču, na mestih čvrstih, debelih in močnih las pa se pojavijo mehki, kratki in stanjšani lasje," pojasnjuje dermatologinja dr. Sanja Petek Modrić in dodaja, da so izdelki Dercos za lokalno uporabo prijetni za uporabo na laseh in lasišču, hkrati pa so učinkovite sestavine, kot so Aminexil, pomirjajoči flavonoidi, stimulajoči izvlečki korenine ingverja, naravnih krepčilnih kvasovk, antioksidantnega izvlečka bambusa, pomirjajočega keratina in Filloxana, v veliko pomoč pri obnovi las in lasišča.

Tudi Janovi lasje so izbrali Dercos

Jan Kovačič Dercos | Foto: Jan Kovačič je priznani osebni trener, ki v telovadnici ure in ure preizkuša svoje telo, ob tem pa so vsakodnevno na preizkušnji tudi njegovi lasje. Znoj v kombinaciji z drugimi nečistočami iz okolja zapira lasne mešičke, kar vodi do upočasnjene rasti las ali celo izpadanja las.

Odličnega zaveznika je našel v izdelkih Dercos, saj si ne želi da bi njegov naglavni okras podlegel vsakodnevnim naporom. Zaupa Intenzivnemu tretmaju za prve znake tanjšanja las in Energetskem šamponu za vse znake izpadanja las iz linije Vichy Dercos Aminexil za moške.

"Rad sem urejen in tukaj mi nasproti pridejo izdelki iz linije Dercos Aminexil za moške. Uporaba je enostavna in smo ji kos tudi moški, ki lepotilnih pripravkov ne uporabljamo vsakodnevno, a si hkrati želimo dobro videti," je povedal priljubljeni osebni trener in ponosno dodal: "Moji lasje so izbrali DERCOS!"

Ne spreglejte