Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
18. 6. 2018,
6.04

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

Natisni članek

japonke sandali moda poletje

Ponedeljek, 18. 6. 2018, 6.04

5 let, 10 mesecev

Kako nositi japonke za elegantnejše priložnosti

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64
japonke | Foto Michael Kors Instagram

Foto: Michael Kors Instagram

Japonke so brez dvoma najudobnejša obutev poletja, zato si jo želijo ženske vključiti tudi v elegantnejše oprave. A pri večernih japonkah veljajo malce drugačna modna pravila kot pri dnevnih.

Instagram, sandali
Trendi Poseben detajl, ki dela poletne sandale še bolj seksi

Modni trendi so se v zadnjih letih močno prilagodili udobju in sproščenosti, kar se vidi predvsem v priljubljenosti superg, ki še kar traja, ženske pa jih kombinirajo tudi k elegantnejšim oblekam. Enak trend se nadaljuje poleti, ko pridejo na vrsto japonke ali sandali.

A kakšne izbrati, ko je na vrsti večerno druženje, ki zahteva kaj več kot kopalke in pareo? Modna svetovalka pri Havaianas Brigita Bračko ima nekaj nasvetov za lepo, a udobno nošenje japonk tudi pri večernih izhodih:

Japonke se zelo lepo ujamejo s poletnimi oblekami. | Foto: Havaianas Japonke se zelo lepo ujamejo s poletnimi oblekami. Foto: Havaianas

  • Glavno vodilo naj bo minimalizem. "Pri izbiri modelov bodite pozorni, da so japonke videti modno in so hkrati udobne ter narejene iz kakovostnih materialov. Nikakor naj ne izgledajo 'plastično'. Izberite model, ki ga krasi kakšen zanimiv kovinski detajl ali biserček, a pri tem bodite pozorni, saj je v trendu minimalizem, zato ne pretiravajte s kičastimi dodatki. Tudi pri japonkah namreč velja pravilo manj je več."
  • Pazite na barvne kombinacije. "Svetujem, da se poigravate z najbolj preverjenimi odtenki, kot so srebrna in zlata, črna in še vedno najbolj priljubljena - umazano roza. Priljubljene so tudi druge klasike, kot so temno modra, siva in vinsko rdeča."
  • Najlepše se prilegajo k oblekam. "Kombinirate jih lahko tako na kratke kot na dolge poletne obleke, kjer vam svetujem, da izbirate naravne in lahko padajoče materiale, kot sta lan in bombaž. Naravni materiali dajejo občutek prestiža in elegance. Če vam pravila oblačenja ne velevajo drugače, so japonke primeren izbor za vse priložnosti: od poroke, ki se je udeležite kot svat, do večerne zabave v mestu, obiska koncerta ali kakšne dobre poletne predstave."
  • Pozabite na monotonost. "Če je vaša obleka enobarvna, nikar ne obujte japonk v enaki barvi. Bodite drzni in monotonost presekajte s kakšno udarno barvo. Pa še en nasvet, ki se ga velja držati: ko izberete japonke, nikakor ne iščite torbice v enaki barvi! Letos si privoščite kakšno zanimivo pleteno torbico, ki bo dodala piko na I vašemu udobju in eleganci."

Japonke v elegantni kombinaciji na modni brvi:

Fotogalerija
1 / 10
Manca Vodopivec, Eva Ahačevčič
Trendi Slovenske blogerke o poletnih trendih v mestu: gležnjarji ja, japonke ne
Ne spreglejte