Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2018,
13.24

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Ilirija

Natisni članek

barvanje las Ilirija advertorial kozmetika nega las

Sreda, 31. 1. 2018, 13.24

2 meseca

Kako izbrati pravo barvo las zase?

Vsebino omogoča Ilirija

Novo leto je vedno lahko tudi čas za novo pričesko ali vsaj barvo las, pa naj se to sliši še tako obrabljeno. Medtem ko nekatere ženske desetletja prisegajo na isto barvo las, druge rade preizkušajo vedno nove odtenke. Kako pravzaprav ugotoviti, katera barva las nam najbolj pristaja?

Ilirija predstavlja novo kolekcijo barv za lase Echoes, ki se odlikujejo po izjemno kakovostnih sestavinah in po tem, da ne vsebujejo amonijaka. | Foto: Ilirija predstavlja novo kolekcijo barv za lase Echoes, ki se odlikujejo po izjemno kakovostnih sestavinah in po tem, da ne vsebujejo amonijaka.

Pripravimo svojo pričesko na prve spomladanske žarke, ki nas bodo kmalu potegnili iz dolgočasnega zimskega vzdušja. Pričakajmo pomlad popolnoma preurejene. K temu seveda spada tudi sveža barva las. Lasje so naš najlepši modni dodatek, njihova barva močno vpliva na naš celoten videz, zato tej "nepomembni" podrobnosti posvetimo vso svojo pozornost.

Največji avanturisti, ki prisegajo na stalne spremembe v videzu, lahko kar začnejo eksperimentirati. Zakaj ne bi vsak mesec preizkusili nove barve ali vsaj novega odtenka?

Najbolj vroče barve las leta 2018

Barve Echoes lase posvetlijo do tri tone. | Foto: Klemen Razinger Barve Echoes lase posvetlijo do tri tone. Foto: Klemen Razinger

Letos so v trendu medeno blond barve, zapeljivo rjave, ognjeni ombre odtenki, čarobne nianse od nežnih pastelnih do škrlatnih.

Pri tem, katera barva las bo najbolje ustrezala naši polti, je treba upoštevati tudi, kakšen je naš podton kože – topel podton kože ima rumene odtenke, hladen pa rožnate. Barvi kože in las se morata ujemati, dopolnjevati, le tako lahko naredimo pravi vtis. Če želimo doseči bolj dramatičen videz, bo med našo barvo polti in las večji kontrast. Tudi barva oči vpliva na to, kakšno barvo za lase bomo izbrali. Za bolj naraven videz bomo izbrali barvo las, ki je bliže naši polti in očem.

Velja pravilo, da bolj ko imamo svetlo polt, bolj svetlo barvo las si lahko privoščimo.

Črna barva las bo ustrezala ženskam, ki si želijo doseči dramatičen videz, ne glede na to, ali imajo topel ali hladen ten kože.

Barve Echoes za delovanje potrebujejo nižji pH, zaradi česar so lasje manj poškodovani. | Foto: Klemen Razinger Barve Echoes za delovanje potrebujejo nižji pH, zaradi česar so lasje manj poškodovani. Foto: Klemen Razinger


Hladni zimski toni

Liv Tyler / Foto: GettyImages | Foto: Liv Tyler / Foto: GettyImages Ženske s hladnim podtonom polti imajo svetlo kožo z rožnatimi odtenki. Imajo modre, zelene in temnorjave oči ter najverjetneje velik kontrast med barvo oči, poltjo in lasmi. Zelo težko porjavijo. Pravi vzor hladne zimske princese je Liv Tyler.

Barve, ki jim pristajajo: katerakoli barva na modri, vijoličasto-rdeči in vijoličasti podlagi, bela in platinasto blond, temnorjava in črna.

Barve, ki se jim morajo izogibati: zlata blond, bakreno rdeča, karamelna ali medena.


Kate Bosworth / Foto: Reuters | Foto: Kate Bosworth / Foto: Reuters Spomladansko svetli toni

Ženske, katerih videz spominja na nežno pomlad, imajo svetlo kožo z rumenim ali rožnatim podtonom, svetle oči – od modre, sive, zelene do lešnikasto rjave. Na soncu porjavijo, vendar ne zlahka. Primer lepotice spomladanskih barv je Kate Bosworth.

Barve, ki jim pristajajo: barve na vijoličasti, modri ali zeleni osnovi, od svetle do ledeno blond, platinasto in pepelnata blond ter pepelnato rjava.

Barve, ki se jim morajo izogibati: katerakoli barva na oranžni ali zlati osnovi, medeno blond, zlato-rjave barve.


Tople jesenske barve

Jennifer Lopez / Foto: Reuters | Foto: Jennifer Lopez / Foto: Reuters Če imate zlato-rjave ali lešnikasto-zelene oči z zlatimi pegicami, razkošne temno rjave lase, hitro porjavite in vaša polt kar žari, ste lepotica bogatih jesenskih barv. Tipična jesenska kraljica je Jennifer Lopez.

Barve, ki jim pristajajo: katerakoli barva z oranžnim ali rdečim podtonom, tople zlato-rjave barve, medena ali zlata blond, bakrene barve, barva jajčevca.

Barve, ki se jim morajo izogibati: platinasto blond, pepelnato rjava, katerakoli barva z modrim, zelenim ali vijoličastim podtonom.


Shakira / Foto: GettyImages | Foto: Shakira / Foto: GettyImages Zlate poletne barve

Kraljice poletja imajo zlato, olivno polt in oči najrazličnejših barv, ki se jim na svetlobi zlato zaleskečejo. Hitro porjavijo in dobijo privlačen bronast videz. Klasična vladarica poletja je Shakira.

Barve, ki jim pristajajo: katerakoli barva na rumeni ali oranžni podlagi, zlate blond barve, maslene in medene platinaste barve.

Barve, ki se jim morajo izogibati: pepelnato rjave in blond barve, katerakoli barva na modri ali zeleni podlagi, črna.


Nega barvanih las

Z izbiro prave barve lahko poskrbimo za to, da bodo lasje dolgo časa sijoči. | Foto: Klemen Razinger Z izbiro prave barve lahko poskrbimo za to, da bodo lasje dolgo časa sijoči. Foto: Klemen Razinger

Ker preparati za oblikovanje pričesk in toplota sušilca za lase ter neprestano krtačenje lahko poškodujejo lase, moramo s pravimi negovalnimi izdelki poskrbeti za vlaženje las, da ne postanejo pusti in dolgočasni.

Barva po nekaj tednih namreč začne bledeti, lasje začnejo izgubljati sijaj, zato uporabimo šampone in balzame ter maske za barvane lase. S tem lase zavarujemo in podaljšamo obstojnost barve.

Lahko pa že z izbiro prave barve poskrbimo, da bodo lasje dolgo časa sijoči in zdravi, barva pa obstojna.

Barve za najzahtevnejše

Barve Echoes vsebujejo pet negovalnih olj in masel. | Foto: Klemen Razinger Barve Echoes vsebujejo pet negovalnih olj in masel. Foto: Klemen Razinger

Pri izbiri barve za lase ne smemo sklepati kompromisov, ampak moramo prisegati na vrhunsko kakovost.

Barvne kreme za lase Echoes so primerne za vse, ki prisegajo na kakovostne izdelke brez nevarnih snovi, saj so brez amonijaka, etanola, parabenov, parafina/mineralnih olj, sproščevalcev formaldehida, silikonov in parfuma. Vsebujejo kar pet vrst hranilnega masla in olj, ki dajejo lasem dolgotrajno barvo in sijaj.

Olja in masla v barvah Echoes vlažijo lase, negujejo lasišče in spodbujajo obnovo celic. Foto: Thinkstock | Foto: Olja in masla v barvah Echoes vlažijo lase, negujejo lasišče in spodbujajo obnovo celic. Foto: Thinkstock Kokosovo olje ima odlične protimikrobne lastnosti ter je bogato z lavrinsko kislino in srednjeverižnimi maščobnimi kislinami, ki krepijo lase, negujejo lasišče in spodbujajo ponovno rast las.

Kukui olje se pridobiva iz oreškov drevesa kukui, ki raste na Havajih. Zdrave maščobne kisline in aminokisline v olju zlahka prodrejo v lasno steblo ter poskrbijo, da so lasje navlaženi, nahranjeni in zdravi.

Kakavovo maslo se pridobiva iz kakavovih zrn, ki jih uporabljajo v proizvodnji čokolade. Kakavovo maslo je preprosta, naravna sestavina, ki ima blažilne lastnosti ter odlično zagotavlja in ohranja vlažnost.

Karitejevo maslo je trdno maščobno olje, ki se pridobiva iz oreškov karitejevega drevesa. Ker vsebuje več maščobnih kislin in rastlinskih sterolov, kot so oleinska, palmitinska, stearinska in linolenska kislina, ter antioksidantov, kot sta vitamina A in E, je znan po svojih zdravilnih lastnostih.

Mangovo maslo je sladko dišeče, mehko maslo, ki se pridobiva iz mangovih jedrc. Poleg blažilnih in vlažilnih lastnosti ima visoko vsebnost maščobnih kislin, ki skrbijo za vlaženje las in spodbujajo obnovo celic.

Če želimo, da barva prodre v las, mora vsebovati alkalno sredstvo za zvišanje ali prilagoditev pH, da lahko pigmenti prodrejo skozi kutikulo. Večji delež uporabljenega alkalnega sredstva pomeni višji pH in večje poškodbe lasu.

Barve Echoes za delovanje potrebujejo nižji pH, kar pomeni, da se kutikula manj odpre, zato se lasje manj poškodujejo. Lasje tako na dolgi rok ostanejo manj poškodovani, barva pa je obstojnejša.

Z barvami Echoes lahko prekrijemo do 100 odstotkov sivih las. | Foto: Klemen Razinger Z barvami Echoes lahko prekrijemo do 100 odstotkov sivih las. Foto: Klemen Razinger

Poleg barv so v liniji Echoes tudi šampon, balzam in hidrogeni. | Foto: Poleg barv so v liniji Echoes tudi šampon, balzam in hidrogeni. Glavne prednosti barve Echoes:

  • Svetli do tri tone.

  • Na voljo je kar 32 odtenkov.

  • Prekrije do 100 odstotkov sivih las.

  • Nanos barve je prijeten.

  • V liniji Echoes so na voljo tudi hidrogeni, šampon in balzam.
     

Izdelki Echoes so na voljo v bolje založenih frizerskih salonih.

lasje pričeska | Foto:

Ne spreglejte