Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2013,
12.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Severina Beyonce Sarah Jessica Parker

Ponedeljek, 4. 2. 2013, 12.43

7 let, 12 mesecev

Kaj imajo skupnega Beyonce, Sarah Jessica Parker in Severina?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Beyonce, Sarah Jessica in Severina so velike ljubiteljice ekstravagantnih čevljev londonskega oblikovalca Nicholasa Kirkwooda.

Londonski oblikovalec Nicholas Kirkwood je ljubljenec vseh svetovnih modnih navdušenk. Njegovi čevlji so prepoznani na prvi pogled. No, poleg louboutink z rdečimi podplati. Ampak njegov slog je nekaj popolnoma drugega.

Nagrada sklada BFC/Vogue Nicholas Kirkwood je pretekli teden prejel nagrado sklada BFC/Vogue. Oblikovalec čevljev je tako prejel denarno nagrado v vrednosti 200.000 britanskih funtov in mentorstvo vodilnih strokovnjakov v državi, ki mu bodo v naslednjih 18-ih mesecih pomagali doseči zastavljene poslovne cilje. "Vesela sem, da je Nicholas Kirkwood letošnji zmagovalec," je dejala Alexandra Shulman, urednica revije Vogue. "Nicholas je v izjemno kratkem času ustvaril pravi posel in postal eden svetovno najbolj vplivnih oblikovalcev čevljev."

začetek kariere pri Philipu Tracyju Svojo kariero je začel pri Philipu Treacyju, ki oblikuje zelo posebne klobuke in naglavne dodatke. Pri njem je delal pet let, kjer se je naučil izdelati tudi čevlje, ki bi lahko spadali k njegovim norim kreacijam. Kmalu je postal znan po dizajnu, navdihnjenem z arhitekturo. V svoje kreacije je vpeljal neke nove materiale, kot so koža pitona, delčki stekla, ročne poslikave in podobno. Leta 2005 je tako predstavil svojo prvo kolekcijo in takoj pobral nagrado za talent.

Kmalu je padla odločitev za sodelovanje z modno hišo Rodarte, sodeloval je z italijansko hišo Pollini in leta 2008 prejel nagrado za oblikovalca leta. Leta 2009 je v Londonu odprl svojo trgovino.

Zmes arhitekture in domišljije Njegova ženska obutev je prava mala zmes arhitekture in domišljije. Sodeloval je že z zvezdnicami, kot so Beyoncé, Naomi Watts, Rihanna, Miranda Kerr, Sarah Jessica Parker in na hrvaškem je njegova oboževalka pevka Severina.

Njegov značilen dizajn čevljev je tako navdušil tudi Severino, ki je pred kratkim z njegovimi čevlji snemala oglas za avto ter se z njimi sprehodila po Dubrovniku, navdušila pa tudi v videospotu Brad Pitt.

V fotogaleriji si poglejte še nekaj njegovih oboževalk.

Ne spreglejte