Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
14.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vichy nega las

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 14.41

6 let, 7 mesecev

Izogibajte se agresivnim izdelkom za nego las

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kaj vse dajemo na lase -lake za lase, pene, želeje, barve, prelive, voske in losjone - pa smo še vedno presenečeni, če nam začnejo preveč izpadati. Izogibajte se agresivnim izdelkom za nego las.

Lase lahko poškodujemo z agresivno nego in pretirano uporabo kemičnih preparatov, zato uporabljajmo nežno in kakovostno lasno kozmetiko. Če imamo občutljivo lasišče in posebne težave z lasmi, kot so čezmerno izpadanje las, prhljaj, srbeče lasišče in mastni lasje, je bolje izdelke kupovati v lekarnah, kjer nam farmacevti lahko svetujejo o najprimernejši negi glede na naše težave. Vsaka težava namreč zahteva točno določen pristop k negi las.

Ko želimo kar najbolje poskrbeti za zdrave in sijoče lase, moramo lase negovati s kakovostnimi izdelki za nego, barvanje in oblikovanje las. Kateri izdelki resnično pomagajo?

Šamponi s posebnimi nalogami

Nega las se začne s šamponom, zato izberimo takega, ki nima sulfatov, parabenov, barvil, silikona in je hipoalergen. Le tako bodo naši lasje sijoči, mehki in lepi, lasišče pa zdravo in pomirjeno.

Za čezmerno izpadanje las so znanstveniki patentirali posebno molekulo, imenovano stemoxydin, ki stimulira lasne mešičke in spodbuja novo rast las.

Za zelo učinkovito sestavino v boju proti izpadanju las se je po desetletju raziskav izkazala tudi učinkovina amineksil, ki zavira strjevanje kolagenske ovojnice ter tako ohranja voljnost in prožnost tkiv okoli korenine, zaradi česar se ta lahko bolj trdno oprime lasišča.

Laboratoriji Vichy predstavljajo poživljajoči šampon za moške in ženske z od zmernim do stalnim izpadanjem las. Edini vsebuje molekulo aminexil. Vaši lasje bodo močnejši in čvrstejši, od korenin in vse do konic.

Recite ne parabenom in dišavam

Tudi šamponi proti mastnim lasem naj ne vsebujejo parabenov, saj ti konzervansi samo dodatno dražijo lasišče. Dodatek silikonov, ki sicer lasem povečajo sijaj in jih zgladijo, pri šamponih za mastne lase ni priporočljiv, ker preveč obteži lase.

Prhljaj in srbeče lasišče bomo odpravili z uporabo šampona z učinkovino selen DS, s ceramidi in vitaminom PP.

Šamponi Vichy so narejeni s termalno vodo Vichy, ki z dragocenimi minerali lasem povrne moč in mehkobo. Železo celicam dovaja kisik, magnezij spodbuja celično obnovo, mangan deluje kot antioksidant, silicij obnavlja tkivo, kalcij pa tkivo ščiti.

Izdelki, ki se jim raje izognite, so premočni geli, laki in losjoni za oblikovanje pričeske, saj na laseh puščajo prhljaju podobne ostanke, so preveč dražeči za lasišče, poleg tega pa ponavadi vsebujejo umetne dišave. Namesto tega raje uporabite nežnejšo kozmetiko za oblikovanje, ki je brez alkohola in brez dišav. Negovani in sveže oprani lasje dišijo že sami po sebi.

Ne spreglejte