Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 5. 2016,
9.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

tekmovanje Cankarjev dom lepotni izbor Miss športa

Sreda, 4. 5. 2016, 9.27

6 let, 6 mesecev

Izbor Miss športa je pred vrati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Miss športa 2016

Izbor Miss športa Slovenije bo letos prvič potekal v samostojni organizaciji Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) in prvič v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Finalna prireditev bo v soboto, 7. maja, ob 20. uri.

Letošnja prireditev je doživela nekaj sprememb. "Ponosni smo, da bomo prireditev prvič pripravili v največjem slovenskem kulturnem hramu," je ob napovedi finalnega izbora povedala Anabelle Ann Logar, vodja prireditve Miss športa Slovenije, in dodala, da so spremembe uvedli tudi pri vstopnicah za prireditev, ki letos niso v prodaji, ampak si bodo izbor ogledali le povabljeni. "Tudi dogajanje na odru bo nekoliko drugačno, poleg štirih izhodov finalistk nas bo nasmejal voditelj in komik Andrej Težak - Tešky," je dejala Logarjeva.

Na finalni prireditvi bodo kot popestritev nastopili Raiven, drugouvrščena na letošnji Emi, Game Over, ki so po daljšem premoru znova stopili na odre, Matej Hribernik - Blueman, Kaja Stankovič in Namik Salievski.

Lanska mis športa Kaja Bajda bo v soboto dobila naslednico. | Foto: Vid Ponikvar Lanska mis športa Kaja Bajda bo v soboto dobila naslednico. Foto: Vid Ponikvar

O zmagovalki bo odločala žirija, ki jo bodo sestavljali nekdanja alpska smučarka Katja Koren Miklavec, zdaj predsednica sveta Fundacije za šport, plavalka Metka Sparavec, hokejist Marcel Rodman, predsednica ženske komisije OKS Barbra Jermann, atletinja in aktualna mis Kaja Bajda, teniški igralec Blaž Kavčič, odbojkar Matija Pleško in kot predstavnik sponzorjev dr. Denis Mancevič, direktor za korporativno komuniciranje v skupini SIJ. Skupina SIJ je sicer zaslužna tudi za izdelavo priznanj za zmagovalke, ki bodo, seveda, jeklena.

Letošnje finalistke so tenisačica Sara Mitraković iz Ljubljane, kolesarka Ula Hvala iz Trbovelj, kickboksarka Aleksandra Mikić iz Ljubljane, atletinja Vesna Kašnik iz Velenja, plesalka Klara Japelj z Vrhnike, atletinja Agata Zupin iz Komende, iz tega kraja prihaja tudi Robyn Strmšek, ki se udejstvuje v konjeništvu, Mojca Cesar iz Bohinjske Bistrice, posvetila se je fitnesu, športna plezalka Eva Petrič iz Slovenskih Konjic, Neža Ribarič iz Velenja, ki se ukvarja olimpijskim dvigovanjem uteži in crossfitom, atletinja Brina Mljač iz Ljubljane in biatlonka Tjaša Bahovec iz Domžal.

Njihove fotografije si oglejte TUKAJ.

Ne spreglejte