Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2013,
18.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

obleke estrada

Nedelja, 17. 3. 2013, 18.32

8 let

Hollywoodski glamur slovenskih estradnic?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po prespani noči je prišel čas, da znova potegnemo črto pod največjo rdečo preprogo pri nas. Katere Slovenke so nas očarale s prefinjenim okusom?

Rdeča preproga na Viktorjih velja za kuliso, kjer slovenske estradnice pokažejo, koliko okusa, osebnega sloga in modnega znanja imajo. Ker gre za največjo družabno prireditev pri nas, je pozornost modnih strokovnjakov upravičeno uprta v TV-osebnosti, manekenke in misice, pevke in igralke, žal pa je tudi res, da pričakovanja zaradi preteklih izkušenj niso prav visoka. Že prevečkrat se je namreč izkazalo, da se Slovenke ne znajo obleči priložnosti primerno in gredo na rdečo preprogo vse prej kot premišljeno oblečene.

Če po prireditvah, kot so hollywoodski Oskarji in britanske Bafte, vsi z zanimanjem čakamo, da vidimo, kaj so oblekle zvezdnice svetovnega kova, in že dan zatem na spletnih straneh prebiramo o modnih trendih, ki so jih skupaj z zvezdnicami ustvarili njihovimi stilisti, pri nas še zdaleč ni tako. Kljub temu se vsakič najdejo posameznice, ki vedo, kako se stvarem streže, in za katere lahko trdimo, da so o svoji viktorski opravi razmišljale več kot le en dan.

Sedi, pet! Na rdeči preprogi katerekoli prireditve bi se lahko znašel šopek lepotic, ki so nas navdušile s klasično eleganco, izbrale ravno pravšnjo mero drznosti in se po preprogi in med ljudmi gibale samozavestno in toaleti primerno.

Iryna Osypenko Nemecje v čipkasti toaleti z visokim razporkom poudarila svoje dolge noge in vitko telo. Lase si je spela v čop, se nevpadljivo naličila in z drobno torbico v rokah dokazala, da za osupljivo podobo ne potrebuješ veliko dodatkov. Za čipke, a v črni barvi, se je odločila tudi modna novinarka ter stilistka Tjaša Kokalj, ki je letos za razliko od lani, ko je zažigala v rdeči obleki brez naramnic, izbrala prefinjeno obleko z dolgimi rokavi. Dopolnila jo je z dodatki iz prozornega pleksistekla, ki je stajlingu dodal ščepec sodobnega in trendovskega. Všeč nam je bila tudi Mirela Korač, ki se je odločila za drznejšo eleganco v zanimivi igri črne in bele barve. Zelo elegantni sta bili tudi obe nosečnici z rdeče preproge – Lili Žagar in Iva Kranjc, ki si ne bi mogli biti bolj različni, a sta dokazali, da nosečnicam pristaja tako bolj seksi slog, ki ga je v rdeči obleki z zanimivo naramnico izbrala Lili, kot umirjena eleganca, po kateri je posegla Iva.

Plus si prislužijo še vedno šik Nataša Pinoza ter voditeljici informativne oddaje Danes na Planet TV Jerca Zajc Šušteršič v belini ter Živa Rogelj v opazni klasični rdeči. Vedno všečna je tudi Lara Romih, žena televizijskega voditelja Boštjana Romiha, ki na rdeči preprogi prekosi tudi dame, ki so nastopanja v javnosti bolj navajene.

Lepo, a z nekaj popravki Misica Marika Savšek je nosila že videno belo različico obleke, ki jo je modna oblikovalka Maja Štamol Droljc v črni nosila lani. Obleko je lepo popestrila z nakitom Katje Koselj, a žal popolnoma zgrešila s poletno platneno torbico. Veliko lepše bi lahko sicer lepo toaleto Maje Ferme "odnosila" nekdanja mis Slovenije Lana Mahnič Jekoš, ki bi si lahko privoščila tudi malce močnejši mejkap, saj je delovala bledo in ni izstopala. Anja Križnik Tomažin ostaja zvesta podobnim krojem oblek, s katerimi sicer ni nič narobe, le skrijejo njeno duhovito osebnost. Umetnica ličenja Martina Vrhovnik je blestela v bleščeči črni obleki z eno naramnico, na žalost pa popoln videz pokvarila s pernato vijoličasto torbico.

Všečna je bila tudi aktualna mis Slovenije Nives Orešnik v zanimivem črnem pajacu s pregrinjalom v grškem slogu. Zamenjali bi ji le čevlje in skrajšali hlačnice.

Modnih katastrof (tudi teh je bilo kar nekaj) raje ne bomo naštevali, saj se bo zanje našel prostor v našem Modnem preiskovalnem uradu.

Ne spreglejte