Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2020,
12.38

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

2

Natisni članek

obleka stil Vogue Harry Styles

Torek, 17. 11. 2020, 12.38

3 leta, 5 mesecev

Harry Styles za naslovnico Vogua oblekel žensko obleko in ljudje so razdvojeni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

2

Priljubljeni britanski pevec Harry Styles je postal prvi moški na naslovnici ameriške modne biblije Vogue, pri čemer je bolj kot to zanimivo dejstvo, da na njej nosi žensko obleko.

Harry Styles je že pred časom začel presenečati z androgenim videzom. Prvič zares maja lani na dobrodelnem in predvsem modnem dogodku Met Gala, nato pa še v reviji Beauty Papers, v kateri se je pojavil oblečen le v mrežaste nogavice.

Zdaj pa je razdelil javnost, ko je na naslovnici legendarne revije Vogue nosil žensko obleko in med intervjujem dejal, da sam oblačil ne ločuje na ženska in moška. Na fotografijah v reviji je nato Harry, član nekoč izjemno popularne fantovske skupine One Direction, poziral v še več ženskih oblekah in krilih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @harrystyles

Ob tem je razkril, da se je njegova ljubezen do ekstravagantnih oblačil rodila že v otroštvu in da od nekdaj obožuje kostume. Vanje se je dokončno zaljubil, ko je videl, da jih nosijo tudi njegovi idoli Prince, David Bowie, Freddie Mercury in Elton John.

"Oblačila so zato, da se z njimi zabavamo, eksperimentiramo in igramo," je dodal ob tem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

"Pripeljite nazaj možate moške"

Medtem ko je Harry mnoge navdušil s fotografijami v modni bibliji, je druge razočaral, češ da je s tem izgubil vso moškost. 

Ameriška politična aktivistka, komentatorka in avtorica Candace Owens je ob tem pozvala, da je treba pripeljati nazaj možate moške in da "nobena družba ne preživi brez močnih moških".

Številni tviteraši so jo nato spomnili na še nekaj drugih zvezdnikov, ki so v preteklosti brez zadrege oblekli ženska oblačila, kot so denimo Iggy Pop, David Bowie in Kurt Cobain, a je na to odgovorila, da jo poplava moških v ženskih oblekah ne bo pripravila do tega, da ji bodo moški v ženskih oblekah nenadoma všeč.

"Če mi pokažete 50 primerov nečesa, to ne bo nič manj neumno."

Njene zapise je podprl še en politični komentator in voditelj, Ben Shapiro, ki se je strinjal: "Pretvarjanje, da se Harry, ko se oblači po žensko, ne poženšči moškega, je smešno. Predvsem, ker to prihaja od istih ljudi, ki hvalijo Stylesa ravno zato, ker poženščuje moškost."

Na Owensovo in Shapira so hitro letele številne kritike, mnogi zvezdniki pa so Harryju takoj stopili v bran. Med njimi igralki Olivia Wilde in Jameela Jamil ter igralca Elijah Wood in Zach Braff, ki je kratko dejal: "Fantom vse življenje govorijo, naj bodo možati. Življenje je kratko. Bodi, karkoli si prekleto želiš."

Preverite še:

Harry Styles
Trendi Rop pevca na valentinovo: "To dobiš, če si danes samski" #video
Harry Styles, Louis Tomlinson
Trendi Pevec One Direction ni odobril "prizora seksa" s članom skupine #video
Ne spreglejte