Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
18. 4. 2016,
11.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

festival zvezdniki trendi moda festival Coachella Coachella

Ponedeljek, 18. 4. 2016, 11.59

6 let, 7 mesecev

Festival, ki kroji modne smernice za prihajajoče poletje

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Foto: Getty Images

Kalifornijski festival Coachella ni znan po glasbenikih, ki tam nastopijo, temveč po modnih opravah znanih in neznanih obiskovalcev.

Že več kot petnajst let vsak april v puščavi Kolorado v Kaliforniji poteka eden najbolj obiskanih festivalov na svetu. Čeprav se lahko pohvali samo z največjimi imeni v svetu glasbe - na njem so že nastopili Prince, Kanye West, AC/DC, Amy Winehouse, Björk, Dr. Dre, Snoop Dogg, Guns N' Roses, Coldplay, The Killers, Radiohead, Daft Punk, Madonna, The Cure, Eminem, Gorillaz, The Black Keys, Paul McCartney, Rage Against the Machine, Beck, Nine Inch Nails, The Strokes, The White Stripes, Jay Z, Lana Del Rey, Beastie Boys, Muse, Florence and the Machine, Red Hot Chili Peppers in Foo Fighters -, je v zadnjih letih odmeven predvsem zaradi mode.

Mandando boas vibrações para meu país amado 💚✌️💚 #Brasil #peaceandlove from @coachella

A photo posted by @alessandraambrosio on


Ker festival poteka v puščavi in je vreme temu primerno, je lahkotna in kratka oprava edini pogoj za modne kombinacije, preostalih omejitev skorajda ni. Obiskovalci, vključno z zvezdniki, med konci tedna v aprilu krojijo modne smernice za prihajajoče poletje, znamke pa so že prepoznale potencial. Med prvimi je bil švedski gigant H&M, ki je lani sponzoriral del festivala, Coachelli pa se je poklonil celo s posebno kolekcijo. Letos je svoj modni lonček pristavil še Calvin Klein, ki je gostil prvi "puščavski rave".

Having a blast at #Coachella in my fab @Fabletics gear! #ad

A photo posted by Lea Michele (@msleamichele) on



Čipke, škornji, kavbojski klobuki in boemske kitke

Znana imena dobro premislijo, kaj bodo nosila na festivalu, kjer so dovoljene čipke v kombinaciji z gumijastimi škornji, pa tudi kavbojski stil, združen z boemskim navdihom. Številni oblikovalci so (tako kot za slavnostne rdeče preproge) začeli zveznikom plačevati, da na Coachelli nosijo njihove kose, nekateri modeli pa ta slavni festival izkoristijo za promoviranje svojih prihajajočih kampanj in sodelovanj z modnimi znamkami.


In kdo so tiste zvezde, ki že vrsto let ne zamudijo dogajanja na Coachelli ter imajo vedno najbolj šik ideje za festivalski in poletni stil? Britanska blogerka Alexa Chung, brazilska manekenka Alessandra Ambrosio, igralka Vanessa Hudgens, pevka Katy Perry, igralka Jessica Alba, manekenka Kendall Jenner, blogerka Chiara Ferragni, igralka Lea Michele in mnogi drugi ... Vsi vse pridno objavljajo na Instagramu, kjer sta oznaki #coachella in @coachella obvezni.

Coachella day 3 ⚡️ @revolve #TheBlondeSaladGoesToCoachella #RevolveFestival #Chiachella

A photo posted by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on


Še več modnega navdiha z letošnje Coachelle si oglejte v zgornji galeriji.

Ne spreglejte