SiolNET. Trendi Moda
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Etikete na oblačilih bodo še večje

4

termometer

Režete prevelike všite etikete na oblačilih in zato ob pomanjkanju osnovnih podatkov o vzdrževanju v čistilnici kdaj ne vedo, kako se lotiti čiščenja oblačila? Pozor: etikete bodo po novem še večje.

Z novimi predpisi, ki bodo začeli veljati v Evropski uniji, bodo že tako vse prevelike všite etikete na oblačilih, ki so v povprečju dolge pet centimetrov, postale še večje. Listki iz tkanine iz umetnih vlaken, ki dražijo kožo in so velikokrat vidni tudi skozi oblačila, z osnovnimi podatki o oblačilu bodo po novem morali kupcem v vseh jezikih, kjer posamezne znamke prodajajo svoje izdelke, sporočati osnovne podatke.

Na oblačilih svetovno znanih znamk, kot so H&M, Zara in Mango, ki imajo trgovine po vsem svetu, bomo tako na všitih etiketah lahko na primer besedo bombaž prebrali v vsaj desetih jezikih, med njimi bodo to gotovo angleški, estonski, slovenski in drugi poroča Daily Mail.

Od naslednjega leta bodo morali biti podatki o sestavi, vzdrževanju in kraju proizvodnje zapisani v jezikih držav ponudnicah oblačil. Nekateri poznavalci že pravijo, da bodo proizvajalci nove zahteve po vsej verjetnosti rešili z večjo všito etiketo, nanjo pa bodo te podatke zapisali kar v vseh 23 uradnih jezikih Evropske unije. Sicer za kupce še bolj neprijetno velika etiketa, ki bo v splošnem zadostila predpisom, je za proizvajalce ugodnejša rešitev, kot da bi serije oblačil z različnimi etiketami ločevali glede na to, kje jih bodo prodajali, še pravijo strokovnjaki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin