Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
20.40

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

spletna trgovina luksuz Tjaša Kokalj Iryna Osypenko

Četrtek, 16. 5. 2013, 20.40

4 leta, 11 mesecev

Ekstremno draga obleka v spletni trgovini in kako zapravljajo Slovenke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Spletna trgovina Net-a-Porter, prava mala oaza luksuza na internetu, bo v svojo ponudbo dodala najdražjo obleko za 38.000 evrov. Povprašali smo znane Slovenke, koliko so največ zapravile na spletu.

Poznana dizajnerska spletna trgovina Net-a-Porter iz sezone v sezono postavlja višje cenovne meje svoje ponudbe, letos bodo storili korak naprej z najdražjo obleko, ki so jo kdajkoli prodajali na strani. Obleka s podpisom Dolce & Gabbana, ki je bila predstavljena na jesenski modni brvi, stane 32.000 funtov (približno 38.000 evrov).

In zakaj je tako draga? Na dekadentni kreaciji v barvi rubina so zašiti rdeči kristali, ki dopolnjujejo brezčasno in diskretno silhueto te obleke. Draga obleka bo v prodaji od septembra naprej, od samo dvanajstih narejenih oblek pa so jih na Net-a-Porterju kupili šest.

Na Net-a-Porterju so najpogosteje izbrane blagovne znamke Alexander McQueen, Christian Louboutin, Lanvin, Miu Miu in Gucci. In cene? Maksimum poznamo, najnižjo pa bi težko določili. Za 100 evrov zagotovo dobite kakšen šal. O nakupovanju na prestižni spletni strani smo povprašali tudi znane Slovenke.

Zapravljive Slovenke Novinarka, modna navdušenka in manekenka Tjaša Kokalj nam je odgovorila: "Ravno pred kratkim sem po pošti dobila prelepo črno škatlo s pentljo, zaščitni znak Net-a-Porterja, in se je razveselila kot majhen otrok. Že nekajkrat sem nakupovala na tej prestižni spletni strani, a ponavadi so to drobnarije, modni dodatki, ki niso tako cenovno zasoljeni. Spletno stran rada preklikam in se kdaj prav zgrozim nad visokimi cenami, saj se mi zdi 800 evrov ali celo več za škornje odločno premočna cena, pa naj bodo znamke Isabel Marant ali pa Chloé. Je pa vseeno luštno pogledati in se nagledati prestižnih kosov. Moj najdražji nakup na strani je bil YSL-jev prstan, ki je stal okoli 175 evrov. "

Priznana modna agentka in lastnica modne agencije Model Group, Maja Raspopovič, je bila jedrnata: "Seveda kupujem prek Net-a-Porterja, večinoma nakupujem po spletnih trgovinah za otroke in zase, o številkah pa raje ne bi." A ker vemo, da je Maja velika ljubiteljica mode, ima v svoji omari kar nekaj prestižnih kosov, nekatere je zagotovo kupila na tej spletni strani.

Silvia Jerman Geelen, lastnica trgovine z dodatki Sisi, ni skrivnostna o svojih dragih izdatkih: "Ja, nakupujem prek Net-a-Porterja, moj najdražji nakup so bili čevlji znamke Chloé, 930 evrov. "

Seveda pa smo našli tudi dve modni navdušenki, ki jima je nakupovanje prek spleta kot kupovanje mačka v žaklju.

Iryna Osypenko, ena najbolj poznanih slovenskih manekenk, si ponudbo raje ogleda v živo: "Še nikoli nisem kupovala prek spleta, saj si oblačilo, ki ga nameravam kupiti, rada najprej ogledam in nato tudi pomerim. Zato mi kupovanje prek spleta ni blizu, čeprav vem, da se kupljeno blago lahko tudi zamenja. Ne predstavljam pa si, da bi na ta način kupovala obutev. Pa tudi lahko rečem, da se mi tovrstno nakupovanje zdi bolj primerljivo nakupu mačka v žaklju. Ta način mi res ne odgovarja, tudi zato, ker grem veliko raje s prijateljico po trgovinah in si ponudbo ogledam v živo. "

Alja Viryent Novak, oblikovalka čevljev, ima rada osebni pristop in oblačila po meri, zato ji spletno nakupovanje ne odgovarja: "Prek spleta modnih kosov ne kupujem, prisegam na to, da moraš oblačilo pomeriti in se šele potem odločiti za nakup. Veliko mojih oblačil je narejenih tudi po meri, za kar je potreben osebni pristop, ki ga splet ne omogoča. "

Ne spreglejte