Diamant, ki so ga prodali za 5,5 milijona evrov

Na newyorški dražbi so prodali sierraleonski 709-karatni diamant, ki velja za enega največjih nebrušenih dragocenih kamnov svoje vrste.

Diamant v velikosti jajca, znan pod imenom Diamant miru (Peace Diamond), so za skoraj pet milijonov evrov in pol prodali na dražbi v New Yorku.

Diamant v velikosti jajca, znan pod imenom Diamant miru (Peace Diamond), so za skoraj pet milijonov evrov in pol prodali na dražbi v New Yorku. Foto: Reuters

Diamant, velik kot jajce, znan pod imenom Diamant miru (Peace Diamond), je za skoraj pet milijonov evrov in pol kupil Laurence Graff, ustanovitelj britanskega podjetja za luksuzni nakit Graff.

Sredstva od prodaje bodo v celoti namenili za razvoj afriške države Sierra Leone, poroča tiskovna agencija Reuters.

Celotna kupnina dragocenega kamna bo namenjena razvoju afriške države Sierra Leone, poroča Reuters. Celotna kupnina dragocenega kamna bo namenjena razvoju afriške države Sierra Leone, poroča Reuters. Foto: Reuters

Marca odkriti diamant na vzhodu Sierre Leone je neimenovani pastor predal vladi, ki je nato poskrbela za njegovo prodajo, ta pa je bila uspešna šele v drugo. Prvič so ga namreč maja poskušali prodati v Freetownu za več kot šest milijonov evrov in pol. 

Diamant miru so uspešno prodali v drugo. Diamant miru so uspešno prodali v drugo. Foto: Reuters

Dragoceni kamen so uspešno prodali na ponedeljkovi dražbi v organizaciji Rapaport Group, podjetja, ki povezuje posle, povezane z diamanti.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano