SiolNET. Trendi Moda
9,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Čeprav je fotografirala Chucka Norrisa, jo večina pozna po fotografijah njene babice

9,98

termometer

Hilda Premik, Vogue
Foto: Kaja Flisar

Urša Premik je mlada fotografinja, ki je na spletno stran italijanskega Vogua povsem neobremenjeno poslala fotografije svoje babice, v uredništvu so bili nad njimi navdušeni in so objavili prav vse.

Urši Premik je že profesor fotografije v prvem letniku dejal, da je najlažje iti na eksotično potovanje, kjer dobre fotografije nastanejo skoraj same od sebe, veliko težje pa je narediti dobro fotografijo doma, kjer je že vse poznano.

In ravno to je Urši predstavljalo izziv:

[video: 63981 / ]

Hilda v Vogueu:

1 / 11
2 / 11
3 / 11
4 / 11
5 / 11
6 / 11
7 / 11
8 / 11
9 / 11
10 / 11
11 / 11

[video: 63979 / ]

Od negodovanja do razstave s 100 fotografijami

Za svoj model si je izbrala 83-letno babico Hildo, ki ji fotografiranje sprva ni bilo všeč, saj jo je Urša zasledovala čisto povsod in dokumentirala vsake njene korake. Potem pa sta se odpravili v naravo - pozirat. Urška jo je v objektiv lovila v vseh letnih časih, tudi pozimi in v snegu. Hilda se še vedno ni počutila najbolje, saj pravi, da ne zna pozirati, a ji je Urša pokazala, kako.

Pozneje sta se izkazali za odličen tandem, saj sta skupaj posneli več kot 100 fotografij, ki so bile celo razstavljene v Celju. Takrat so prišle tudi prve kritike, pravi Hilda:

[video: 63980 / ]

Pozneje je Urša nekaj fotografij poslala na italijanski Vogue, kar je bilo precej preprosto in nezahtevno: "Imajo nekakšno spletno platformo, kamor pošlješ fotografije, oni jih izberejo, odobrijo in objavijo. Objavili so vse, ki sem jim jih poslala."

Dve fotografiji sta tudi uokvirili. Dve fotografiji sta tudi uokvirili. Foto: Kaja Flisar

Hilda se je na poziranje že dobro navadila in se zdaj fotografirata vsak mesec. Hilda se je na poziranje že dobro navadila in se zdaj fotografirata vsak mesec. Foto: Kaja Flisar

Poleg babice Hilde fotografirala še Chucka Norrisa

Uršo tako zdaj v glavnem poznajo po projektu z babico, a pohvali se lahko tudi s tem, da je v objektiv lovila legendarnega Chucka Norrisa, vendar o tem delu ne sme govoriti. Izdala nam je le, da ga je spoznala in fotografirala za neki oglas, saj ji je bilo dodeljeno fotografiranje zakulisja projekta.

Sicer pa nima posebnih želja po fotografiranju znanih ljudi, zanjo je pomembno, da pri osebi, ki stoji pred njenim fotoaparatom, začuti posebno energijo in karizmo.

Ves prispevek je bil objavljen na Planet TV v oddaji Planet Danes:

[video: 63995 / ]

Save

Save

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 823
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin