SiolNET. Trendi Moda
2,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Brivec iz Novega mesta: Brade ne bodo šle kmalu iz mode

2,55

termometer

Barber Room by Edis
Foto: Facebook Barber Room by Edis

Iti k brivcu je bil v stari Grčiji statusni simbol, a vse se je končalo s pojavom britvice, s katero so se lahko gospodje pobrili kar sami doma. Danes pa imajo zaradi trenda urejenih moških brad brivci spet polne roke dela.

Če je še do pred leti veljalo, da brivnice obiskujejo le starejši gospodje, so te spet zelo priljubljene. Tudi pri nas. Mi smo jo obiskali v Novem mestu, kjer eno najbolj obiskanih brivnic vodi Edis Osmanović, h kateremu prihajajo stranke vseh starosti in iz vse Slovenije.

[video: 62946 / ]

Edis se je brivskih veščin učil v londonski šoli London School of Barbering, prvi navdih pa je dobil že veliko prej, s filmom Brivnica (Barbershop, 2002), v katerem ga je za to navdušil Ice Cube.

Obisk brivca je nekoč veljal za statusni simbol in v prve brivnice ženske niso imele vstopa, kar je bilo označeno na tabli ob vstopu. A pripadnice ženskega spola so pri Edisu dobrodošle, čeprav tam ne bodo deležne striženja kot v frizerskem salonu. "Zdaj je v modi, da se zadnji, spodnji del fizure pobrije in ustvari kakšen vzorček. A nismo osredotočeni na ženske, zelo daleč od tega," razloži Edis.

Brada prinaša samozavest

V novomeški brivnici imajo zadnje čase največ dela z bradami, ki so zelo priljubljene, in Edis meni, da bo tako ostalo še nekaj časa. "Brade so nekaj, kar ne bo šlo kmalu iz mode. Vsaj ne pri nas. Ko pri nas ljudje začnejo nekaj nositi, to nosijo kar nekaj časa. Tako kot irokeze, nekateri jih še zdaj nosijo."

[video: 62947 / ]

Edis dodaja, da brada prinaša dodaten občutek moškosti in prispeva k dodatni samozavesti, čeprav ne ve, zakaj.

In kakšne so zadnje lepotne smernice pri oblikovanju brade? Edis razkriva v spodnjem videu:

[video: 62948 / ]

V Edisovi brivnici ponujajo sodobne pričeske, a sam prostor je nostalgično obarvan. Stene krasijo napisi iz starih brivnic in sušilci za lase, svetlobo dajejo rdeče industrijske luči, stranke pa sedijo na rjavih brivskih stolih iz 70. let prejšnjega stoletja.


Preberite še: Osnovna pravila za nego brade in brkov


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin