Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 3. 2014,
8.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kim Kardashian Kanye West Vogue Anna Wintour

Sobota, 22. 3. 2014, 8.34

8 let

Bo Vogue doživel bojkot zaradi naslovnice s Kim in Kanyejem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Modna biblija, ameriška revija Vogue, je šokirala modno občinstvo z aprilsko naslovnico revije, na kateri sta nihče drug kot Kim Kardashian in Kanye West.

Že res, da od najvplivnejše modne revije na svetu ne pričakujemo drugega kot premikanje meja in dojemanja mode, a glede na prve odzive na razkritje aprilske naslovnice revije Vogue je šla tokrat urednica Anna Wintour predaleč.

Največkrat omenjen, a najmanj priljubljen slaven par Z naslovnice se namreč smehlja par, ki ga ponavadi videvamo na prvih straneh rumenih tiskanih medijev in spletnih strani: zvezdnica resničnostnega šova Kim Kardashian in njen zaročenec, glasbenik Kanye West.

Razkritje naslovnice je razburkalo družbena omrežja, a ne v pozitivnem smislu. Modni navdušenci so ogorčeni, da se najpomembnejša modna revija s tako velikim dosegom in vplivom na občinstvo predaja vzorcem rumenih medijev, da je z izbiro najbolj obrekovanega para na svetu razvrednotila in podcenila svoj in okus bralcev.

Počivaj v miru, Vogue Twitter se je napolnil z zapisi z oznako #RIPVogue (počivaj v miru, Vogue), kmalu pa so se začele pojavljati tudi parodije na naslovnico s Kimye – recimo tista s Sethom Rogenom in Jamesom Francom, igralcema, ki sta se na račun Kim in Kanyeja pošalila že v priredbi glasbenega videa za pesem Bound.

Če smo že omenili tviteraške oznake (oziroma "hashtage") – Vogue je na naslovnici uporabil tudi eno od teh, ko je pod fotografijo zaročencev zapisal #theworldsmosttalkedaboutcouple (par, o katerem govorimo največ), na naslovnici revije pa se je prvič znašel tudi izraz selfie, ki označuje avtoportret, posnet z mobilnim telefonom.

Urednica Anna Wintour: Kim in Kanye definirata zdajšnjo kulturo Anna Wintour je že stopila v bran slavnemu paru in v uvodniku izdaje Shape zapisala, da par Kardashian-West obvladuje skoraj vse sodobne medije, za to pa obstaja dober razlog.

"Kanye je izvrsten umetnik in kulturni provokator, medtem ko je Kim skozi moč svojega karakterja ustvarila svoj prostor pod svetovnim žarometom, za kar potrebuješ dovolj poguma."

Wintourjeva je dodala še, da je tradicija Vogua, da predstavlja tiste, ki definirajo kulturo v določenem trenutku.

Kakorkoli, morda se s Kim in Kanyejem na naslovnici reviji Vouge kljub ogorčenju javnosti obeta prodajni rekord – v tem primeru se bo drzna poteza uredništvu in založnikom še kako izplačala.

Ne spreglejte