Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 3. 2018,
14.04

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

6

Natisni članek

Valentina Petrenko pričeska Rusija

Torek, 6. 3. 2018, 14.04

6 let, 1 mesec

Bizarna pričeska je rusko političarko izstrelila med zvezde #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

6

Valentina Petrenko | Foto Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Ameriški predsednik je dobil konkurenco v kategoriji samosvojih pričesk - svetovni splet je namreč odkril rusko političarko, ki je s svojimi ogromnimi lasmi v hipu postala zvezda.

Valentina Petrenko je ruska senatorka, ki v svetu federacije zastopa sibirsko republiko Hakasijo. 62-letnica, sicer rojena v Kazahstanu, je v ruskem zgornjem domu že od leta 2001, a je pozornost svetovne javnosti in medijev pritegnila šele ta teden, ko so se fotografije nje in njene ogromne pričeske kot požar razširile po spletu.

Spletni uporabniki so navdušeni nad njenim nenavadnim videzom, nekateri njeno pričesko primerjajo s pričesko animirane mame Marge Simpson, drugi so prepričani, da bi bila odlična izbira za negativko v kateri od prihodnjih bondiad, spet tretji pa pravijo, da bi morala nadomestiti Vladimirja Putina, saj je zaradi pričeske edina, ki lahko parira ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu.

Senatorkina pričeska pa je pozornost Rusov pritegnila že pred leti, poroča Newsweek. Tako je v intervjuju za radio Eho Moskve leta 2015 izjavila, da ima teh vprašanj že vrh glave. "Imam pač kodraste lase," je dejala, "včasih si jih spnem z lasnicami, to je vse."

Junakinja drame z ugrabljenimi otroki

In čeprav ji zaradi videza spletni uporabniki pripisujejo vlogo filmske negativke, je Petrenkova prava junakinja, še piše Newseek. V 90. letih je namreč sodelovala pri pogajanju z oboroženimi napadalci, ki so v Rostovu na Donu ugrabili otroke in zanje zahtevali odkupnino. V pogajanjih je teroristom celo ponudila, naj v zameno za otroke za talko vzamejo njo. Ponudba je sicer naletela na gluha ušesa, a se je vse skupaj vendarle izteklo srečno, ugrabljene otroke so izpustili, ugrabitelje so aretirali, Valentina Petrenko pa je za svoje zasluge prejela rusko častno odlikovanje.

Ne spreglejte