SiolNET. Trendi Kultura
1,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spektakularne podobe v delti Neretve, ki jih izbriše prva plima #video

1,53

termometer

Hrvaški umetnik se vsako leto v deli reke Neretve loti ustvarjanja slik v pesku, ki jih morje sproti briše.

Že šesto leto se je hrvaški umetnik Nikola Faler v okviru festivala Zen Opuzen lotil zanimivega projekta, v okviru katerega v delti reke Neretve v pesku slika ogromne geometrijske podobe. Dela se loti ob jutranji oseki, dokončani izdelek pa nato izbriše plima. In naslednji dan Faler začne znova.

Neretva slikanje v pesku Foto: Reuters

"Moje delo izgine, morje ga izbriše," je dejal za Reuters, "naslednji dan pa imam na voljo spet prazno površino. Ustvarjalnost se tako nikoli ne konča."

Neretva slikanje v pesku Foto: Reuters

Vsako leto v štirih ali petih dneh ustvari prav toliko poslikav. "Začnem ob oseki, za sliko imam približno tri ure in pol časa," je pojasnil umetnik, ki navdih črpa iz krščanskih, budističnih in hindujskih svetih poslikav. "Idej je ogromno, le časa zmanjka," je dejal.

Več fotografij:

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

S podobnimi poslikavami se sicer ukvarja tudi doma, v rodnem Osijeku, kjer "platno" za ustvarjanje išče na bregovih Drave in Donave.

Oglejte si še:

Picasso Trendi Picassova umetnina prodana za vrtoglavo ceno v le nekaj minutah #video umetnina, Seul Trendi Porisala in uničila sta pol milijona dolarjev vredno umetnino #video Sacha Jafri Trendi Prodali največjo sliko na svetu, za več kot 50 milijonov jo je kupil kriptomilijonar

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin