SiolNET. Trendi Kultura
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Plesalke ob drogu predstavljajo znamenitosti Slovenije

1

termometer

 | Foto:
Da bi pokazala, da ples ob drogu ni povezan samo s striptizom, temveč je predvsem umetniško-športna disciplina, je Tina Perko svoje gibe posnela ob znamenitostih Slovenije.

Tina Perko je večletna izkušena inštruktorica plesa ob drogu in organizatorka mednarodnega dogodka the Art Of Pole Dance, ki ga Ljubljana gosti enkrat letno. Čeprav je ples ob drogu v Sloveniji prisoten že šest let, pa Perko ugotavlja, da "marsikatera tečajnica še vedno ne pove svojim domačim ali prijateljem, da trenira ples ob drogu".

Da bi poudarila, da je ples ob drogu plesna disciplina in ne striptiz, je skupaj s fotografom Boštjanom Gunčarjem in plesalko Matejo posnela fotografije, na katerih sta plesalki nastopili kot ''instalaciji'' na različnih drogovih, kot so drogovi prometnih znakov, uličnih svetilk, prometnih stožcev, kažipotov, nosilcev za zastave in drugih konstrukcij.

S fotografom sta načrtno izbrala mesta, ki so imela v ozadju kulturni spomenik ali mestno znamenitost; snemali so v Kranju, na Bledu, v Mariboru, Ljubljani, Celju, Portorožu, Piranu in Kopru, fotografije pa bodo od 2. septembra na ogled na razstavi v plesnem studiu Mademoiselle v Ljubljani, na voljo pa bodo tudi v obliki koledarja.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin