Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 1. 2015,
15.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mladinska knjiga novosti

Četrtek, 8. 1. 2015, 15.14

7 let, 12 mesecev

Novosti Mladinske knjige, ki vas bodo letos navdušile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Če so leta 1946 v Mladinski knjigi izdali vsak teden eno knjigo, se lahko zdaj pohvalimo, da izdamo vsak dan eno," je začel novinarsko konferenco glavni urednik Mladinske knjige Bojan Švigelj.

Letos Mladinska knjiga praznuje 70 let obstoja in ob tej obletnici so pripravili posebej bogat program, a še prej so se ozrli na preteklo leto in pogledali, katere knjige so se najbolje prodajale. Na vrhu seznama je bila uspešnica Divja, antologija zgodb Svetlane Makarovič Zlata mačja preja in Ni je več.

"Lahko se pohvalimo, da je bila naklada teh knjig od 3000 do 7000 izvodov, kar je res lep dosežek, sploh če pogledamo druge naklade knjig," je povedal Bojan Švigelj in nadaljeval, da bodo v letošnjem posebnem letu nadaljevali z znanimi avtorji in svetovnimi uspešnicami.

Po našem in njihovem izboru izpostavljamo knjige, ki vas bodo letos verjetno navdušile: •Ciril Zlobec: Ljubezen – čudež duše in telesa; v letošnjem letu praznuje 90 let Ciril Zlobec, zato bodo ob takšnem jubileju izdali izbor njegovih ljubezenskih pesmi, ki bodo opremljene z ilustracijami Metke Krašovec.

Andrej Rozman Roza: Izbrano delo – prerez pesniških, proznega in dramskega ustvarjanja živega klasika.

Naomi Klein: To vse spremeni – v knjigi, ki je logično nadaljevanje uspešnice Doktrine šoka, avtorica briljantno analizira, zakaj so podnebne spremembe osrednja in alarmantna tema današnjega časa.

Thomas Piketty: Kapital 21. stoletja – knjiga, ki bo za vedno spremenila naš ekonomski diskurz, o premoženju in neenakosti ne bomo več razpravljali kot do zdaj.

Karl Ove Knausgaard : Moj boj 1 – še ena skandinavska senzacija, provokativna avtobiografija norveškega pisatelja na 3600 straneh.

Oprah Winfrey: Kar zagotovo vem – ena od najbolj znanih žensk na svetu predstavlja svojo izjemno življenjsko zgodbo z vsemi vzponi in padci ter spoznanji, s katerimi navduši in opogumlja.

Ranko Rajović: Kako z igro razvijati IQ otroka od 4. do 8. leta – knjiga temelji na najnovejših spoznanjih o delovanju možganov ter kako pretirano gledanje televizije, igranje videoigric, pomanjkanje fizičnih aktivnosti poškodujejo in zmanjšujejo možnosti za razvoj bioloških potencialov, ki jih otrok nosi v sebi.

Ne spreglejte