SiolNET. Trendi Kultura
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Naredite si jutrišnji večer super nepozaben

Oglasno sporočilo

Torek, 13. 12. 2016 – Jutrišnji decembrski večer nam bo prinesel prav posebno super luno – luno, ki bo večja in svetlejša kot običajno. Ob tej odlični priložnosti si bodo lahko otroci skupaj s starši ogledali zadnjo letošnjo super luno, ob tem pa prisluhnili prav posebni Lahkonočnici, v kateri ima super luna glavno vlogo.

Letošnje leto nam je postreglo s kar tremi super lunami, zadnjo izmed njih pa bomo lahko doživeli v sredo zvečer. Super luna je luna, ki se Zemlji približa bolj kot običajno in je zato nadpovprečno velika in svetla. Jutrišnji večer tako predstavlja edinstveno priložnost, da se otroci skupaj s starši, zaviti v odeje ter s skodelico vročega kakava v roki, udobno zvijejo na kavču ter skupaj opazujejo čudovito predstavo, ki se bo odvijala na nebu.
Ob tej odlični priložnosti bo na spletni strani lahkonocnice.si po 18. uri objavljena prav posebna zvočna pravljica avtorice Ane Duša z imenom Goli mesec, v kateri bo super luna imela glavno vlogo. Poslušanje prav te Lahkonočnice ob opazovanju super lune bo nedvomno poskrbelo za nepozabno otroško izkušnjo, hkrati pa ponudilo odličen izgovor za skupno ponočevanje s starši.

Goli mesec je le ena izmed štiridesetih zvočnih pravljic v zbirki Lahkonočnice, ki je brezplačno dostopna na spletni strani lahkonocnice.si. Vsak dan po 18. uri je objavljena nova Lahkonočnica, do današnjega dne pa so pravljice zabeležile že več kot 11.500 poslušanj. Pravljice je posebej za projekt napisalo osem odličnih slovenskih pravljičarjev, s svojimi ilustracijami pa so jih še dodatno popestrili trije mladi slovenski ilustratorji.
Lahkonočnice so edinstven projekt, s katerim Si.mobil spodbuja medgeneracijske vezi med slovenskimi otroki ter starostniki. Avtorske pravljice za otroke je prebralo deset stanovalcev Doma starejših občanov Fužine v Ljubljani, katerih glasovi bodo naše najmlajše vsak večer zazibali v svet sanj.  

»Obiščite spletno stran lahkonocnice.si in prisluhnite pravljicam tudi vi.«

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin