SiolNET. Trendi Kultura
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ivo Svetina novi predsednik DSP

2

termometer

Novi predsednik Društva slovenskih pisateljev (DSP) je Ivo Svetina. Svetino je na mesto predsednika pisateljskega društva izvolil občni zbor društva za mandatno dobo treh let.

Svetina med svojimi načrti posebej izpostavil, da je treba povrniti dostojanstvo pisateljskemu poklicu in slovenski knjigi.

Poleg tega bo društvo nadaljevalo z vsemi projekti in programi, od festivala Vilenica do slovenske pisateljske poti, ki so že njegova zaščitna znamka. Treba pa bo tudi pritegniti mlajše, že včlanjene pisateljice in pisatelje, da se polno angažirajo v društvu.

Kot je še dejal Svetina, bodo morali člani društva vztrajati na dosedanji poti in zahtevati od sogovornikov, pa naj bo to ministrstvo za kulturo ali pa predsednik države, ustrezne odgovore na svoja vprašanja. Tako bodo morda v naslednjih letih dosegli, da bo njihovo delo resno ocenjeno tudi s honorarji in da se bo spremenil status samozaposlenih v kulturi, da bodo dobili vse pravice, ki jih imajo zaposleni v javnih zavodih.

Novi člani UO Izvoljeni so bile tudi člani novega upravnega odbora DSP. To so Vinko Möderndorfer, Feri Lainšček, Marko Sosič, Janja Vidmar, Jani Virk, Marko Kravos, Gabriela Babnik, Dragica Haramija, Draga Potočnjak in Peter Kovačič Peršin. Za mesta v upravnem odboru se je potegovalo 20 kandidatk in kandidatov. Mandat članov upravnega odbora traja tri leta.

Pesnika in dramatika Svetino, ki je bil v prejšnjem mandatu podpredsednik društva, je na mesto predsednika DSP kandidiral prejšnji upravni odbor društva. Na mestu predsednika pisateljskega društva je nasledil Vena Tauferja, ki je DSP vodil od decembra 2011.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin