SiolNET. Trendi Kultura
2,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Festival Ljubljana o zapletu z Briljantino: Zadevo raziskujemo

2,05

termometer

muzikal Briljantina
Foto: Mediaspeed

Pri Festivalu Ljubljana, ki skupaj s produkcijsko hišo Jurija Franka organizira muzikal Briljantina, do srede niso vedeli, da z uporabo tega imena muzikala domnevno kršijo zaščiteno znamko.

Kot smo poročali, je med sredino predstavitvijo muzikala Ljubljana, ki ga prirejata Festival Ljubljana in družba Prospot oziroma Jurij Franko, Kulturno društvo Špas teater sporočilo, da so že pred časom zaščitili znamko Briljantina in da jo organizatorji muzikala uporabljajo brez njihovega dovoljenja.

Iz službe za odnose z javnostmi Festivala Ljubljana so nam sporočili, da so za ta zaplet oziroma domnevno kršitev izvedeli šele tik pred sredino novinarsko konferenco ter da prej s to zadevo niso bili seznanjeni.

Direktor Festivala Ljubljana Darko Brlek in producent Jurij Franko na predstavitvi muzikala Direktor Festivala Ljubljana Darko Brlek in producent Jurij Franko na predstavitvi muzikala Foto: Mediaspeed

Produkcija muzikala gre naprej

Kot so pojasnili, bodo produkcijo muzikala nadaljevali po predvidenem programu, za datum premiere v Križankah še naprej velja 18. junij letos. "Podjetje Prospot, d. o. o., ima z avtorji pravic za muzikal sklenjeno licenčno pogodbo, ki mu zagotavlja pravice za izvedbo muzikala v Sloveniji," še pravijo pri Festivalu Ljubljana, ob tem pa dodajajo: "Zadevo raziskujemo in bomo lahko o njej podrobneje komentirali, ko pridobimo merodajne podatke."

Za pojasnilo oziroma odgovor na navedbe Špas Teatra smo v sredo zaprosili tudi podjetje Prospot, a odziva še nismo prejeli.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin