Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 8. 2024,
15.25

Osveženo pred

2 uri, 54 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
muzikal

Natisni članek

Torek, 27. 8. 2024, 15.25

2 uri, 54 minut

V Slovenijo prihaja legendarni muzikal z Broadwaya

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
muzikal Chicago | Foto Jeremy Daniel

Foto: Jeremy Daniel

Kultni muzikal Chicago se bo v okviru evropske turneje ustavil tudi v Ljubljani, v Hali Tivoli si ga bo mogoče ogledati kar trikrat.

Muzikal Chicago, opremljen z glasbo legendarnega Johna Kanderja, besedilom in scenarijem Freda Ebba ter Boba Fosseja, z Broadwaya prihaja v Ljubljano.

Izvirna broadwayska produkcija bo v sklopu evropske turneje postala tudi v ljubljanski Hali Tivoli, 8. novembra bodo izvedli eno, 9. novembra pa kar dve predstavi.

muzikal Chicago | Foto: Jeremy Daniel Foto: Jeremy Daniel

Muzikal, ki ga je videlo že več kot 32 milijonov ljudi po vsem svetu, pripoveduje zgodbo o Roxie Hart, gospodinji in plesalki v nočnem klubu, ki ubije svojega ljubimca, potem ko ji ta zagrozi, da jo bo zapustil. Da bi se izognila obsodbi, zavaja javnost, medije in Velmo Kelly, svojo sostanovalko v zaporniški celici. Najame najbolj premetenega kazenskega odvetnika v Chicagu, ki njen zločin spremeni v plaz senzacionalnih naslovov – podobnih tistim, ki bi jih lahko zasledili tudi v današnjih tabloidih.

muzikal Chicago | Foto: Jeremy Daniel Foto: Jeremy Daniel

Glasba muzikala Chicago vključuje zimzelene pesmi, kot so Razzle Dazzle, Cell Block Tango in All That Jazz. Muzikal se je okronal s kar šestimi nagradami tony, dvema nagradama olivier in celo grammyjem, prav tako pa je Chicago najdlje predvajani ameriški muzikal v zgodovini Broadwaya in West Enda.

Trendi Pamela Anderson dobila svojo sanjsko vlogo #video
Ne spreglejte