Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 5. 2021,
16.17

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Tefal

Natisni članek

recept kuhanje Tefal Unlimited ponev Tefal advertorial

Ponedeljek, 17. 5. 2021, 16.17

2 meseca

Tefal Unlimited s 100-odstotno varno neoprijemljivo oblogo

Znate pravilno uporabljati in čistiti ponev z neoprijemljivo oblogo?

Vsebino omogoča Tefal

Zagotovo se v vsaki kuhinji najde vsaj ena posoda z neoprijemljivo oblogo. In če jo želimo dolgo uporabljati, vemo, da moramo biti pri njenem vzdrževanju še posebej pazljivi. Kako ravnati s posodo in na kaj še posebej paziti, predstavljamo v tem prispevku.

Ponev je tista posoda, brez katere v kuhinji preprosto ne gre. Med bolj priljubljenimi so take z oblogami, saj v njih lahko tudi brez dodajanja maščobe odlično pripravimo meso, ribe, zelenjavo, jajca in palačinke, ne da bi se hrana prijela na podlago. | Foto: Ponev je tista posoda, brez katere v kuhinji preprosto ne gre. Med bolj priljubljenimi so take z oblogami, saj v njih lahko tudi brez dodajanja maščobe odlično pripravimo meso, ribe, zelenjavo, jajca in palačinke, ne da bi se hrana prijela na podlago.

Prihodnost je v ponvah z odporno in zdravju neškodljivo oblogo

Tefal predstavlja svojo naslednjo generacijo loncev in ponev, ki združujejo tri inovativne tehnologije in tako zagotavljajo popolne rezultate ob vsaki uporabi. S ponvijo Tefal Unlimited boste odkrili, da je lahko vsak kuharski trenutek pravi uspeh.

Ponev odlikuje nov indikator Thermo-Signal™, ki se obarva temnordeče, ko je čas za kuho. Narejena je iz obloge, ki je šestkrat bolj odporna proti praskam in zdravju povsem neškodljiva. Izboljšana indukcijska tehnologija Thermo-Fusion™+ pa zagotavlja boljšo razporeditev toplote po vsej ponvi za hitro in enakomerno kuhanje.

Tefal | Foto:

Tefalova zaobljuba za boljši jutri

Tefal je bil eden prvih proizvajalcev, ki je že pred več kot desetimi leti izločil PFOA pri izdelavi neoprijemljive obloge. PFOA je kemična snov, ki jo nekateri proizvajalci še vedno uporabljajo in za katero se domneva, da ima negativne vplive na zdravje. Tefalova posoda z neoprijemljivo oblogo je predmet rednih analiz, ki jih izvajajo neodvisni laboratoriji po najstrožjih metodologijah. Ti pregledi sistematično ugotavljajo odsotnost PFOA v izdelkih Tefal.

Prvi so uporabili PTFE kot glavno sestavino neoprijemljive obloge. Institucija za javno zdravje v Evropi in ZDA je dokazala, da je PTFE inertna snov, ki nima vpliva na zdravje, niti v primeru zaužitja. Omenjena institucija je potrdila PTFE kot zdravju varno sestavino. Poleg tega se PTFE pogosto uporablja v medicini za pokrivanje spodbujevalnikov ali izdelavo vsadkov.

Varna posoda, ki ji zaupate, je ena od skrivnosti uspešno pripravljenih jedi. Obloga ponve Tefal Unlimited je 100-odstotno varna, tudi brez svinca in brez kadmija.

Razvoj Tefalovih posod deluje s stalnim ciljem podaljšati obstojnost njihovih premazov, tako da ostanejo neoprijemljivi, varni in brez prask tudi po letih intenzivnega kuhanja.

Tefal skrbi za okolje, zato je že danes 80 odstotkov njihovih loncev in ponev mogoče neomejeno reciklirati.

Tefal | Foto:

Zakaj izbrati obloge Tefal PTFE?   

  • Za zdravo kuhanje z manj olja in maščob: zahvaljujoč netoksičnim lastnostim neoprijemljivega materiala PTFE.
  • Za odlično kuhanje: odlična priprava hrane s pomočjo posode z neoprijemljivo oblogo.
  • Preproste za čiščenje: zaradi lastnosti hidrofobnih materialov.
  • Dolgotrajnost: PTFE je neoprijemljivi material, obloga Tefal Titanium zdrži do šestkrat dlje.

Ponev, ki vsako jed spremeni v kuharsko mojstrovino

Tefal | Foto:

Zaradi treh inovativnih tehnologij je kuhanje v ponvi Tefal Unlimited preprosto, rezultati pa zagotovljeni. Thermo-Signal™ omogoča popolno zapečenost zunaj in pravo mehkobo znotraj. Optimalna razporeditev toplote po vsej ponvi pa hrano enakomerno skuha.

Potrebujete le še ljubezen do kuhanja in dober recept.

Goveje rezine z domačimi makaroni in zelenjavo                

1 goveji hrbet (200 g)
1 korenje
1/2 pora
1 čebula
2 stroka česna
5 stročjih fižolov (ploščatih)
1 limeta
0,5 dcl sojine omake
30 g slanih arašidov
šopek svežega koriandra ali peteršilja
sol
poper
1 čajna žlička sesekljanega svežega ingverja
olivno olje

Kako jih v ponvi Tefal Unlimited pripravi Bine Volčič, preverite v videu.

Nega ponve pred prvo uporabo

Če želimo ponev z neoprijemljivo oblogo uporabljati čim dlje časa, upoštevajmo nekaj preprostih pravil že pred njeno prvo uporabo.

Ponev najprej dobro očistite s toplo vodo in sredstvom za pomivanje, temeljito jo sperite in osušite z mehko krpo ali papirnato brisačko. Nato jo 30 sekund segrevajte pri majhni temperaturi, potem pa s čisto krpo ali papirnato brisačko po celotni notranji površini razmažite čajno žličko olja za kuhanje. Odvečno olje obrišite.

Na enak način ponev redno vzdržujte in mažite, da se ohranita funkcionalnost in zmogljivost neoprijemljive obloge, še posebej je to priporočljivo, če ponev perete v pomivalnem stroju.

Kuhajte pri zmernih temperaturah

Kuhanje pri visokih temperaturah ne zagotovi skrajšanja časa kuhanja in vsekakor ne prispeva h kakovosti hrane, zato priporočamo kuhanje pri srednjih temperaturah.

Od leta 2000 je Tefalova posoda opremljena s tehnologijo Thermo - Spot© v obliki rdeče pike, ki se povsem obarva rdeče, ko je ponev segreta na idealno temperaturo. Ta zagotavlja popolno teksturo, barvo in aromo za izvrsten poln okus vsakodnevnega obroka.

Ponev Tefal Unlimited je narejena iz materialov, ki preprečujejo pregrevanje ponev, s čimer se ohranjajo okusi in hranilne snovi sestavin.

Čeprav so ponve z neoprijemljivo oblogo zasnovane tako, da ne potrebujete maščobe, kljub vsemu svetujemo majhno količino olja, kadar pražite ali pečete, saj boste s tem podaljšali brezhibnost obloge. Pri kuhanju ali dušenju uporaba olja ni potrebna.

Na premazu v posodi se lahko začnejo nabirati obloge ali usedline, kar se običajno zgodi, če se posoda pogosto uporablja za kuhanje v trdi vodi. To preprosto rešite z razredčenim alkoholnim kisom ali limoninim sokom. Po pomivanju pa posodo naoljite po celotni notranji površini.

V ponvi Tefal Ulimited bodo jedi dobile pravo teksturo, mamljivo aromo in vrhunski okus. | Foto: V ponvi Tefal Ulimited bodo jedi dobile pravo teksturo, mamljivo aromo in vrhunski okus.

Tefal Unlimited prenese tudi uporabo kovinskih pripomočkov pri kuhi

Pri posodah Tefal Unlimited lahko uporabljate določene kovinske pripomočke, razen nožev in metlic. Izogibajte se temu, da bi z njimi zbadali in praskali površino posode. A če želite ohranjati oblogo brez manjših prask, uporabljajte plastične ali lesene pripomočke.

Neoprijemljiva obloga je zasnovana tako, da se pri običajni uporabi v gospodinjstvu ne bo oluščila. Po dolgotrajni uporabi se sicer lahko pojavi rahlo razbarvanje neoprijemljive obloge, kar je običajen pojav, ki ne vpliva na učinkovitost obloge. Tudi manjši madeži ali rahle odrgnine, ki se sčasoma pojavijo, ne vplivajo na zmogljivost premaza.

Ponev po vsaki uporabi ročno očistite

Na ta način bo neoprijemljiva obloga najbolj obstojna. Tudi če ima ponev znak, da jo lahko pomijete v stroju, svetujemo ročno pomivanje. Z njim ji podaljšate življenjsko dobo, saj lahko pralna sredstva in visoka temperatura v stroju sčasoma poškodujejo površino.

Ponev je treba očistiti po vsaki uporabi, s čimer odstranite sloj maščobe, ki lahko ostane na površini. Če ponev samo obrišete s papirnato brisačko ali sperete z vodo, ne boste popolnoma odstranili sloja in se bodo ob naslednjem kuhanju v ponvi pojavili madeži.

Posode z neoprijemljivo oblogo nikoli ne čistite z abrazivnim praškom ali abrazivnimi gobicami, pač pa uporabljajte prašek za posodo in mehko gobico tako za zunanjo kot notranjo plast.

Ponve ne izpostavljajte temperaturnim šokom

Ponev se pri toplotnem šoku zvije, zato vroče prazne ponve nikoli ne odlagajte na hladno površino in je ne hladite pod mrzlo vodo. Ponev je treba pred čiščenjem ohladiti na sobno temperaturo, sicer se lahko zvije in kuhanje v takšni nikakor ne bo uspešno.

Kuhajte zdravo!

Ponev Tefal Unlimited zagotavlja popolne rezultate in je za zdravje povsem varna. V njej jedi dobijo pravo teksturo, mamljivo aromo in vrhunski okus.

Ne spreglejte