SiolNET. Trendi Kulinarika
Vsebino omogoča PARADAJZ, D. O. O.
  • Messenger
  • Messenger
LUŠT-ne kuharske oddaje z Gorazdom Žilavcem in LUŠT-ne nagrade

Znani prekmurski igralec razkriva recepte z LUŠTnim paradižnikom in podarja žar Weber

Vsebino omogoča PARADAJZ, D. O. O.

Paradižnik je največja zvezda poletja. Vsak dan si ga želimo imeti na krožniku. Lahko je velik kot volovsko srce ali droben kot češnja, rumen ali klasično rdeč. Povsem razumljivo je, zakaj je tako priljubljen, saj vsebuje toliko dragocenih snovi, povrhu vsega pa je še tako okusen! Paradižnik uvrščamo med najbolj razširjene vrtnine, saj ga poznajo in uporabljajo v prav vseh kuhinjah sveta.

Pri pripravi paradižnika skoraj ni omejitev. Kateri način priprave je vam najljubši? Ga raje jeste surovega, kuhanega, pečenega, pasiranega? Želite z nami deliti svoje ideje ali vam jih je zmanjkalo in iščete nov, sočen ter okusen navdih? V obeh primerih ste na pravem mestu!

LUŠT je znamka, ki zagotavlja kakovost in vrhunski okus tega pridelka. Na tem področju jim ni para. Slovenkam in Slovencem ponujajo svež, sočen, domač in okusen paradižnik, vzgojen z ljubeznijo, z rdečimi in dišečimi paradižniki LUŠT pa si lahko odlično popestrite vsakdanje obroke, piknike ali druga slavja.

Učenje novih načinov priprave

V podjetju Paradajz d. o. o. in v hčerinskem podjetju Friško d. o. o., kjer pridelujejo LUŠT-en paradižnik in nas, ljubitelje tega rajskega sadeža, razvajajo že deseto sezono, so za vse navdušence pripravili zanimive aktivnosti, v katerih se lahko naučite novih načinov priprave jedi s paradižnikom, z malo sreče pa v nagradni igri osvojite tudi LUŠT-ne nagrade.

Nova LUŠT-na kuharska oddaja

Od 24. maja 2021 so ponedeljki še posebej sočni in dišeči, saj je na ogled vedno nova, LUŠT-na kuharska oddaja pod taktirko znanega igralca Gorazda Žilavca, v kateri ne manjka pozitivnih vibracij.

Pridružite se Gorazdu ob pripravi jedi z LUŠT-nim paradižnikom, sodelujte v nagradni igri in se potegujte za LUŠT-ne nagrade! Naj tudi v vaši kuhinji postane LUŠT-no!

Lušt

Gorazd Žilavec: Recepti za vsakega mojstra, tudi če to ni

In kaj lahko vidite v oddajah? "Pestro bo. Skupaj bomo kuhali, pekli, sekljali, pasirali. Nič se ne bojte, če niste mojstri v kuhinji. Pripravljali bomo takšne recepte, ki jih bo znal poustvariti vsak," odgovarja in napoveduje priljubljeni, v Murski Soboti rojeni slovenski igralec Gorazd Žilavec.

Vsestranski igralec z vami vsak teden deli nove recepte, ki so zbrani na tej strani. Svoje pa lahko prispevate tudi vi.

Kako sodelovati v nagradni igri? Kuhajte z Gorazdom tudi vi!

Delite z nami svoj posnetek priprave jedi z LUŠT-nim paradižnikom. Naložite jih prek tega obrazca, podjetje iz Prekmurja pa jih bo delilo na njihovem profilu na Facebooku in Instagramu, kjer boste zbirali všečke in se potegovali za LUŠT-ne nagrade. Všečke lahko zbirate do ponedeljka, 5. 7. 2021, do 12. ure, ko bodo posnetke z največ všečki LUŠT-no nagradili.

Glavna LUŠT-na nagrada: plinski žar Weber!

LUŠT Glavni nagradi sta plinski žar Weber (nagrado podarja Kralj žara) in velika knjiga receptov s paradižnikom, v nagradnem "bobnu" pa so še naslednje nagrade: multimiks različnih sort paradižnika, LUŠT-ni predpasniki, majice (LUŠT-na bejba, LUŠT-en frajer), kuhalnice LUŠT, zabojček Malega LUŠT-a.

Vsi sodelujoči bodo sicer prejeli Grozdasti paradižnik LUŠT, 4 kose, in kuhalnico LUŠT.

Po novem LUŠT-no celo leto

Ameriška pisateljica Laurie Colwin je nekoč zapisala: "Svet brez paradižnika je kot godalni kvartet brez violine." Mi se z njo še kako strinjamo. Dejstvo je, da paradižnik ni zgolj okusen, temveč tudi zelo zdrav. Pa ste vedeli, da sicer po novem v podjetju Paradajz LUŠT-en paradižnik pridelujejo kar celo leto? Po zaslugi njihove nove naložbe nas s svežim, sočnim in okusnim paradižnikom razveseljujejo tudi pozimi.

Paradižnik pozimi pridelujejo v lani zgrajenem rastlinjaku v kraju Mala Polana, v občini Velika Polana, rojstnem kraju pisatelja Miška Kranjca, poznanem po Povesti o dobrih ljudeh. V rastlinjaku v Renkovcih pridelava poteka s pomočjo geotermalne energije. To omogoča sajenje sadik že v januarju in obiranje paradižnikov od aprila do konca leta. V novem rastlinjaku v Mali Polani sadike sadijo oktobra in obirajo paradižnike od decembra naprej. To jim omogoča sistem za zimsko vzgojo.

Lušt

Ne spreglejte črnih in zelenih zabojčkov: za vsak okus se nekaj najde!

Vsak izmed vas lahko najde nekaj za svoj okus. Izbirate lahko med grozdastim paradižnikom LUŠT, malim grozdastim paradižnikom LUŠT, velikim paradižnikom LUŠT, slivovim paradižnikom LUŠT, češnjevim paradižnikom LUŠT in LUŠT-ekom – pisano mešanico češnjevih paradižnikov.

Lušt

Svež pridelan premium paradižnik je Slovenkam in Slovencem na voljo skozi vse leto v vseh večjih trgovskih sistemih, v Mercatorju, Sparu, Lidlu, Hoferju, Tušu, E.Leclerku, Jagru in trgovinah KEA, ter na osrednji ljubljanski tržnici in na Luštni domačiji v Renkovcih.

Poskusite in se sami prepričajte, kaj pomeni kakovost. Pa LUŠT-en tek!

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin