SiolNET. Trendi Kulinarika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vrhunski slovenski okusi na dvorišču Mestne hiše

4

termometer

 | Foto:
V središču Ljubljane se bodo v sredo zbrala najbolj znana imena slovenske kulinarike in vinarstva.

Z daljšimi dnevi in višjimi temperaturami se poveča tudi število dogodkov, ki vabijo ljudi na plano. Še posebej tistih, ki so povezani z jedačo in pijačo. Konec aprila je množico obiskovalcev v Izolo zvabil zdaj že tradicionalni festival oranžnih vin, konec prejšnjega tedna so v ljubljanskih Križankah kombinirali vino in jazz, veselo pa bo tudi ta teden.

Zbirka najboljšega, kar ponuja Slovenija V sredo bo v atriju Mestne hiše koncentracija dobre jedače in pijače visoka kot že dolgo ne. Ljubljanska vinoteka Movia namreč prireja festival Zvezde pod zvezdami, na katerem bodo zbrali – kot pove že ime samo – zvezde slovenske kulinarike in vinarstva. Svoje kreacije in okuse bodo predstavili Svetozar Raspopović iz gostilne As, Uroš Fakuč iz restavracije Dam, Jure Tomič iz Ošterije Debeluh, Janez Bratovž iz restavracije JB, Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu na dvorcu Zemono in Martina Breznik iz Penziona Raduha, pridružil pa se jim bo še (tokrat ne glasbeni) gost iz Hrvaške Petar Grašo, ki bo predstavljal svojo splitsko restavracijo Adriatic Grašo.

Specialitete bodo s svojim vinskim pridelkom pospremili Primož Lavrenčič s posestva Burja, Vasja in Branko Čotar, Ivan Fornazarič, Samo Kupljen, Aleks Simčič in Marjan Simčič, seveda pa ne bo manjkal niti poglavar posestva Movia Aleš Kristančič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin