SiolNET. Trendi Kulinarika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vonj Prekmurja privabil še prvega moža protikorupcijske komisije

3

termometer

 | Foto:
Na Ljubljanskem gradu so večer, poln dobrot, pripravili prekmurski gostinci in vinarji in s tem naznanili tradicionalno prireditev Diši po Prekmurju na ljubljanski tržnici.

Prva sobota v juniju je tradicionalno rezervirana za prekmursko "okupacijo" ljubljanske tržnice, natančneje Pogačarjevega trga. Stojnice zasedejo ponudniki prekmurskih dobrot, od bograča do prekmurske gibanice, toči se prekmursko vino, seveda pa ne manjkajo niti prekmurski zvoki.

Tako bo tudi to soboto, ki jo bo, kot kaže, še dodatno polepšalo sončno vreme. Če boste v Ljubljani, boste imeli priložnost na enem mestu poskusiti vse, kar Prekmurje ponuja, in se ob tem, sodeč po preteklih letih, tudi izvrstno zabavati.

Prekmurci so veseli dogodek naznanili že v torek zvečer, ko so na Ljubljanskem gradu zbrali nekaj svojih najvidnejših ponudnikov hrane in pijače, med drugim vinski kleti Gjerkeš in Marof ter gostilno Rajh in šunkarja Janka Kodilo. Med zbranimi gosti pa se je znašel tudi Boris Štefanec, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, ki se mu je očitno zahotelo malo okusov domačih krajev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin