Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 11. 2023,
11.21

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

dražba viski

Ponedeljek, 20. 11. 2023, 11.21

5 mesecev, 1 teden

V Londonu za rekordno vsoto prodali steklenico škotskega viskija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Viski The Macallan | Steklenic tega viskija naj bi bilo skupno na prodaj 40, a so jih nekaj najprej ponudili najboljšim strankam podjetja The Macallan. | Foto Guliverimage

Steklenic tega viskija naj bi bilo skupno na prodaj 40, a so jih nekaj najprej ponudili najboljšim strankam podjetja The Macallan.

Foto: Guliverimage

Steklenico škotskega viskija The Macallan 1926 so v soboto na dražbi v Londonu prodali za rekordnih 2,1 milijona funtov oziroma nekaj manj kot 2,5 milijona evrov. Za steklenico so sicer pričakovali med 750 tisoč in 1,2 milijona funtov, a so ponudbe presegle pričakovanja, s čimer je ta postala najdražja prodana steklenica žganja ali vina.

Prejšnji rekord je prav tako pripadal omenjenemu škotskemu viskiju, katerega steklenico so leta 2019 prodali za 1,5 milijona funtov, so za francosko tiskovno agencijo AFP povedali pri dražbeni hiši Sotheby's.

"Okusil sem majhno kapljico tega viskija. Je zelo bogat, v njem je po pričakovanjih veliko suhega sadja, veliko začimb, veliko lesa," je pred prodajo dejal vodja oddelka za viski pri Sotheby's Jonny Fowle. Ob tem je pojasnil, da je žlahtna pijača 60 let prebila v hrastovih sodih, preden so jo leta 1986 ustekleničili.

"Okusil sem majhno kapljico tega viskija. Je zelo bogat, v njem je po pričakovanjih veliko suhega sadja, veliko začimb, veliko lesa," je pred prodajo dejal vodja oddelka za viski pri Sotheby's Jonny Fowle. | Foto: Guliverimage "Okusil sem majhno kapljico tega viskija. Je zelo bogat, v njem je po pričakovanjih veliko suhega sadja, veliko začimb, veliko lesa," je pred prodajo dejal vodja oddelka za viski pri Sotheby's Jonny Fowle. Foto: Guliverimage

Na prodaj naj bi bilo skupno 40 steklenic

Steklenic tega viskija naj bi bilo skupno na prodaj 40, a so nekaj teh v prvi vrsti ponudili najboljšim strankam podjetja The Macallan. Steklenice so okrašene na različne načine, dve pa naj bi bili tudi brez nalepke. Kadarkoli so katero od steklenic prodali na dražbi, so bile ponujene vsote zanje izjemne, poroča britanski BBC.

Kot je dejal Fowle, je namreč The Macallan 1926 "tisti viski, ki ga želi prodati vsak dražitelj in imeti vsak zbiratelj".

Viski The Macallan | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Preberite še:

Jim Murray Whisky Bible
Trendi Slovenijo je obiskal legendaren strokovnjak: To se dogaja po svetu
Ne spreglejte