To soboto, 22. aprila, na celjskem sejmišču dva kulinarična festivala za ljubitelje dobre hrane in pijače

V soboto, 22. aprila, bodo na celjskem sejmišču na svoj račun prišli vsi ljubitelji dobre domače hrane in pijače. Celjski sejem pripravlja 2. Festival sira, olj, vina in rib ter 2. Festival palačink in cesarskega praženca, na katerih se bo predstavilo približno 40 ponudnikov. Festivala bo mogoče obiskati od 9. do 17. ure, vstop je prost.

Oglasno sporočilo

V ponudbi bodo različna vrhunska vina, žgane pijače in domači sokovi. Izbirati bo mogoče med različnimi olji. V ponudbi bodo bučno olje, bučna semena, pražena slana in neslana semena, hladno stiskano sončnično olje, ekološko ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre, enosortna ekstra deviška oljčna olja ekološke pridelave, olja iz oljk in limon ali oljk in pomaranč. Poskusiti in kupiti bo mogoče ekološke mlečne in mesne izdelke, morske specialitete in tudi sladkovodne ribe. Izbirati bo mogoče med palačinkami več vrst, cesarskim pražencem, testeninami, marmeladami, piškoti, mokami, čaji, zelišči, kruhom, kompoti, vložninami, različnimi izdelki s čilijem, posladkati se bo mogoče s sladoledom. Obiskovalci bodo lahko izbirali še med različno posodo in uporabno keramiko, pa tudi naravno kozmetiko, eteričnimi olji …

Degustacijski kupončki in kozarec za pokušanje vin

Pokušanje vin in drugih kulinaričnih dobrot bo kot na dosedanjih festivalih organizirano v obliki nakupa degustacijskih kupončkov po ceni 50 centov za kos in dva evra za kozarec, ki ostane v trajni lasti kupca. Ponudniki običajno za degustacijsko porcijo pričakujejo en degustacijski kupon, za dražje izdelke pa lahko tudi več. Seznam ponudnikov je objavljen na spletni strani www.ce-sejem.si.

V vsakem vremenu, brez vstopnine in parkirnine

Festivala bo v dvorani C mogoče obiskati v soboto, 22. aprila, med 9. in 17. uro. Vstop je prost. V Celjskem sejmu bodo znova poskrbeli za zabavo najmlajših obiskovalcev sejmišča, ki bodo lahko uživali na velikih napihljivih igralih.

Kulinarično obarvano dogajanje vse leto

Kulinarično sejemsko sezono so sicer v Celjskem sejmu začeli februarja s Kulinartom in Festivalom kave Slovenije, ki sta bila odlično obiskana. Po aprilskih festivalih se bo mogoče kulinarično na celjskem sejmišču razvajati še 17. junija na 2. Festivalu piva, burgerjev in čilija, od 12. do 17. septembra na 50. MOS in 18. novembra na 3. Festivalu vina, pršuta in salam.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano