Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 9. 2014,
8.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jamie Oliver

Četrtek, 25. 9. 2014, 8.44

8 let

Slovenska barmanka ni osvojila Jamieja Oliverja, bo morda svetovno prvenstvo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mlada barmanka Mateja Pangerc, ki se je potegovala za naziv zvezde koktajla Jamieja Oliverja, je ostala brez finala. Pred njo je najpomembnejše tekmovanje v panogi - svetovno prvenstvo v Južni Afriki.

Barmanski triki so atraktivna popestritev nočnih lokalov, da pa ti lahko takšne spretnosti v trenutku prinesejo tudi pozornost svetovne javnosti, je pred kratkim na lastni koži občutila 28-letna Mateja Pangerc. Ta je s svojim načinom priprave koktajla No Ordinary Girl prepričala ekipo slovitega britanskega kuharskega zvezdnika Jamieja Oliverja in se uvrstila v deseterico najboljših v izboru za zvezdo koktajla.

Med finalisti Tajec, Bolivijka, Grk, Avstralec in Američanka Mateji se med top 5 finalistov žal ni uspelo uvrstiti. S svojimi videi, v katerih na tak ali drugačen način predstavijo pripravo svojega priljubljenega koktajla, so jo prehiteli Dheeradon iz Tajske s koktajlom The Lip Licker, Gabriela iz Bolivije s koktajlom Quinoa Colada, Mario iz Grčije s koktajlom Rum save the Queen, Nikolas iz Avstralije s klasiko med koktajli – martinijem, ter Američanka Stephany s Peachy Piña Colado.

Namesto kuharske šole pri Oliverju na svetovno prvenstvo v Južno Afriko Zmagovalec spletnega tekmovanja – izbralo ga bo občinstvo – bo za nagrado odpotoval v London, kjer bo večerjal z Jamiejem, se šolal v kuharski šoli simpatičnega kuharja, dopolnjeval barmansko znanje pri njegovem kolegu Simonu, na voljo pa bo imel tudi žepnino v višini 500 funtov (okoli 630 evrov).

Pred Matejo, ki želi v barmanskem poklicu ostati tudi v prihodnje, pa je že nov izziv. V začetku oktobra jo namreč čaka prav posebna preizkušnja, pomerila se bo na svetovnem prvenstvu v atraktivnem mešanju pijač v Cape Townu v Južni Afriki.

Ne spreglejte