Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2024,
11.42

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

kuhar Jamie Oliver Julius Roberts

Petek, 8. 3. 2024, 11.42

1 mesec, 2 tedna

Oklicali so ga za novega Jamieja Oliverja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Julius Roberts | Foto Sourcy Films

Foto: Sourcy Films

Pri le 23 letih je pustil službo v prestižni restavraciji in se odločil za življenje na kmetiji, kjer zdaj navdušuje z recepti iz lokalno pridelanih živil.

Britanci imajo novo kulinarično zvezdo, 31-letnega Juliusa Robertsa, ki ga že primerjajo s priljubljenim TV-kuharjem Jamiejem Oliverjem. Na Instagramu, kjer ima med sto tisoči sledilci tudi igralki Gwyneth Paltrow in Jodie Comer, navdušuje z raznovrstnimi recepti, pa tudi objavami o svojem življenju in delu na kmetiji.

Roberts sprva ni načrtoval kariere v kulinariki, diplomiral je iz umetnosti, nato pa si kruh služil kot pomočnik v neki londonski restavraciji. Tam si je začel nabirati kuharske izkušnje in veščine, potem pa dobil službo v znani londonski restavraciji Noble Rot. "V osmih mesecih dela v tamkajšnji kuhinji sem se o gastronomiji naučil več kot v desetih letih kuhanja doma," je povedal v intervjuju za revijo Table.

V času, ko je delal tam, je odkril svojo strast – kakovostne sestavine lokalnih pridelovalcev. Zato se je leta 2016 pri le 23 letih odločil, da zapusti London in službo v prestižni restavraciji, prevzel je posestvo svojih staršev v grofiji Dorset in se začel ukvarjati s kmetijstvom. Zdaj je živinorejec, redi prašiče, koze in ovce, na kmetiji ima tudi čebele. "Želim si, da bi se v šolah bolj posvečali kmetijstvu in skrbi za živali," je poudaril.

Resnici na ljubo pa ga javnost prvič ni spoznala zaradi gastronomije, temveč zaradi njegovega ljubezenskega življenja – leta 2019 se je začel videvati z Anaïs Gallagher, hčerko Noela Gallagherja, soustanovitelja skupine Oasis. Anaïs je na družbenih omrežjih pogosto objavljala utrinke z Robertsove kmetije in iz njegove kuhinje, zaradi česar je bilo nanj pozornih vse več ljudi. Leta 2022 sta se razšla, priljubljenost mladega kmeta in kuharja pa je rasla naprej.

Zdaj ima svojo TV-oddajo, A Taste of the Country (Okus podeželja), v kateri izpostavlja lokalno pridelano hrano, izdal pa je tudi kuharsko knjigo. Sledilce in gledalce navdušuje s svojimi preprostimi, a okusnimi recepti, zaradi katerih so ga že razglasili za novega Jamieja Oliverja, ki ga tudi sam omenja kot svojega vzornika.

Oglejte si še:

Jamie Oliver
Trendi Jamie Oliver o propadu restavracij: Če bi bile bolj fine, bi bile še vedno odprte
Daniel Sukič
Trendi Kanadčan, ki je za svoj dom izbral Prekmurje: Ljudje so tukaj veliko bolj topli #intervju
Ne spreglejte