Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 6. 2020,
14.32

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Eta Kamnik d.o.o.

Natisni članek

Natureta advertorial recept Naravno & Okusno

Ponedeljek, 8. 6. 2020, 14.32

2 meseca

Slastno za oči in brbončice: recepti za najlepše pikniške priloge

Vsebino omogoča Eta Kamnik d.o.o.

Ne samo nesramno okusne, ampak tudi čudovite na pogled. Preverite, kako pripraviti izvrstne in edinstvene priloge za popoln piknik in hkrati tudi, na kakšen način ujeti kulinarični trenutek v popolno fotografijo.

fotografiranje hrane | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ali veste, da so fotografije hrane na družbenih omrežjih tako priljubljene zato, ker jemo tudi z očmi? Ste vedeli, da hrano v resnici jemo kar z vsemi petimi čuti?

Čeprav bi verjetno najprej zatrdili, da hrano zaznavamo predvsem z okusom, pa strokovnjaki ugotavljajo, da naši možgani ob okušanju hrane združujejo vtise različnih čutov. Hrano tako zaznavamo z vonjem, okusom, sluhom, tipom in seveda vidom. Prav videz hrane postaja vedno bolj pomemben dejavnik pri ocenjevanju hrane, ne samo v profesionalni kulinariki, ampak tudi pri pripravi vsakodnevnih obrokov.

Lepo pripravljena hrana že na pogled lahko vzbuja pozitivna občutja.

Z vsemi petimi čuti? V spletni reviji Naravno & Okusno lahko preberete o tem, kako pripraviti hrano, ki ne bo samo slastna, ampak tudi privlačna očem. | Foto: Z vsemi petimi čuti? V spletni reviji Naravno & Okusno lahko preberete o tem, kako pripraviti hrano, ki ne bo samo slastna, ampak tudi privlačna očem.

Prav zato danes postaja vedno bolj pomembna tudi fotografija hrane, zlasti v času, ko je Instagram najboljši vir za iskanje kulinaričnega navdiha, predvsem skozi popolne fotografije.

Lepa fotografija v možganih spodbudi občutek ugodja, ki ga je človek nekoč davno doživel, ko je zagledal hrano in si tako zagotovil preživetje. "Virtualna hrana" tako na neki način nadomesti resnični doživljaj.

Več o tem, si lahko preberete v reviji Naravno & Okusno.

Kako vizualni učinke hrane doživljajo fotografi, stilisti in digitalni strategi, razkrivajo v najnovejši spletni reviji Naravno & Okusno. Preberite tudi, kako naredimo lepše fotografije hrane in kaj pripraviti na piknikih, da ne bo samo okusno, temveč tudi privlačno očem.

Kaj prinaša spletna revija Naravno & Okusno

Natureta | Foto:

Že po hitrem listanju revije se vam bo prebudila želja po novih kulinaričnih pustolovščinah, malo bolj podrobno branje pa vas bo prepričalo, kako pomembno je, da tudi vi usvojite nekaj osnovnih veščin stiliranja hrane ali pa da vsaj malo bolj od blizu spoznate, kakšna ekipa se skriva za eno fotografijo hrane.

Preberite intervju s kulinaričnim fotografom Tomom Jeseničnikom in stilistko hrane Sabino Penšek. Kako sestaviti najlepši krožnik, pa vam bo razkril chef Jorg Zupan.

In ko vas bo zagrabila želja po novi kulinarični estetiki, pobrskajte še po novi spletni trgovini https://trgovina.natureta.si/, kjer boste našli vse potrebno za pravo pojedino.

"Človeški um ima veliko domišljije, vendar nam čisto nič ne koristi, če bomo zaradi tega ananas postregli na kosu kruha. A ananas lahko postrežemo s šunko ali jogurtom ali nutello … Upamo, da boste vedno našli dovolj zanimivih receptov, da bo kuhanje z našimi sestavinami čisti užitek," pravijo v Eti Kamnik.

Preizkusite nove recepte za vso poletno sezono

Čas izolacije in druženja doma je pri mnogih prebudil željo po večji kulinarični kreativnosti. Marsikdo je pri sebi odkril nove veščine in se tako podal tudi na bolj neznana kuharska področja. Za vse tiste, ki ste v preteklih mesecih dodobra izpopolnili svoje znanje, in seveda za vse tiste, ki za to poletje iščete nove ideje, smo s spletne revije Naravno & Okusno izbrali tri edinstvene recepte. Z njimi bo vsak vaš piknik poglavje zase in bo vaše goste nedvomno navdušil – vseh pet čutov.

Natureta | Foto: Polnjeni šampinjoni

Sestavine:

večji šampinjoni
riž Arborio Natureta
omaka Arrabbiata Natureta
sol
peteršilj
poper

Priprava:

Gobicam odstranimo peclje in jih očistimo. Riž skuhamo po navodilih na embalaži in mu primešamo omako arrabbiata. Gobice popečemo na razgretem in naoljenem žaru s klobuki navzdol, nato jih obrnemo, posolimo in napolnimo z rižoto. Pečemo še nekaj minut. Povrhu potresemo s peteršiljem in parmezanom.

Natureta | Foto:

 

Natureta | Foto: Testeninska solata z ajvarjem

Sestavine:

testenine (svedri ali peresniki)
sir za žar
rdeči fižol natureta
češnjev paradižnik
ajvar Natureta
sol
poper

Priprava:

Testenine skuhamo po navodilih ter še toplim dodamo na žaru popečene češnjeve paradižnike in sir. Dodamo še rdeči fižol in vse skupaj začinimo z ajvarjem iz kozarčka ter solimo in popramo. Okrasimo s peteršiljem.

Natureta | Foto:

 

Natureta | Foto: Ohrovt z jabolki in brusnicami

Sestavine:

kodrolistni ohrovt
jabolka
suhe brusnice
parmezan
oljčno olje
vinski kis Natureta
sok pomaranče
med
sol
poper

Priprava:

Ohrovt operemo, odstranimo stebla in ga narežemo na trakove. V skledo dodamo na krhlje narezana jabolka, brusnice in parmezan. Kis, sok pomaranče, med, sol in poper zmešamo ter prelijemo čez solato. Pustimo marinirati vsaj pol ure.

Natureta | Foto:

 


Iščete še več kulinaričnega navdiha? Pobrskajte po reviji Naravno & Okusno

Ne spreglejte