SiolNET. Trendi Kulinarika
1,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S tehnologijo nad tiste, ki pri točilnem pultu preskakujejo vrsto #video

1,63

termometer

AI bar
Foto: Cover Images

Ali obvladate "komolčenje" ob točilnem pultu v barih ali ste vedno zadnji na vrsti?

Ob koncih tedna je v marsikaterem baru ali klubu vsako naročanje pijače prava bitka, ko se poskušate pri točilnem pultu zriniti v ospredje in pritegniti pozornost natakarja. Tudi osebju ni nič lažje - ob natakanju in mešanju pijač je težko slediti, kateri gost je prišel prej in kdo čaka najdlje.

Britansko IT-podjetje DataSparQ pa je zdaj predstavilo projekt, s katerim želijo olajšati življenje tako natakarjem kot gostom: "AI bar", ki temelji na tehnologiji prepoznavanja obrazov.

Sistem s kamero posname obraze gostov, ki pridejo v lokal, in na zaslonu, ki ga ima natakar za točilnim pultom, prikazuje virtualno čakalno vrsto gostov. Vrsto, ki je ni mogoče zlorabiti z agresivno uporabo komolcev.

AI bar Foto: Cover Images

Tehnologijo so prvič preizkusili junija v baru v središču Londona, septembra naj bi jo preizkusili v še več lokalih. "Hoteli smo izboljšati izkušnjo preživljanja časa v lokalih in tudi obnašanje gostov," je pojasnil direktor podjetja DataSparQ John Wyllie.

Sistem prepoznava tudi goste, ki so morda premladi, da bi jim smeli postreči alkohol. Sistem prepoznava tudi goste, ki so morda premladi, da bi jim smeli postreči alkohol. Foto: Cover Images

Prav tako upajo, da bodo s svojim sistemom pripomogli k preživetju tradicionalnih britanskih pubov, gostinske zvrsti, ki vse bolj izumira - tedensko naj bi se jih na Otoku zaprlo več kot deset. Z uporabo tehnologije DataSparQ bodo lastniki imeli več podatkov o tem, kdaj je število naročil najvišje, in temu prilagodili število osebja, s tem pa tudi nadzirali stroške.

Preberite še:

Facebook, čelada Digisvet Facebook razkril tehnologijo, ki lahko postane naslednja velika stvar natakar Novice Na voljo nova aplikacija za iskanje dela v turizmu in gostinstvu #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin