Pica za 1.900 evrov, na katero je treba čakati dva dni

Nekateri kuharji pripravljajo jedi iz zavržene hrane, drugi iz najdražjih sestavin na svetu. Zbirka nesramno dragih jedi je pred kratkim dobila novo članico - pico, ki stane dobrih 1.900 evrov.

Pica, obložena z lističi 24-karatnega zlata
Pica, obložena z lističi 24-karatnega zlata Foto: Instagram

V newyorški restavraciji Industry Kitchen so v svojo ponudbo pic uvrstili prav posebno različico - stane 2.000 dolarjev oziroma dobrih 1.900 evrov, za ta denar pa dobite pico, obloženo s sirom stilton, gosjimi jetri, jesetrovim kaviarjem, tartufi in lističi 24-karatnega zlata.

Naročiti jo je treba dva dni vnaprej

Gre za prestižne sestavine, poudarjajo v restavraciji, stilton je seveda angleški, gosja jetra in tartufi francoski, kaviar prihaja iz Kaspijskega morja, zlato pa iz Ekvadorja. Ker so sestavine tako zelo ekskluzivne, je treba pico naročiti 48 ur vnaprej.

 

24 karat magic in the air ✨

A photo posted by Industry Kitchen (@industrykitchen) on

Avtor te prestižne pice, glavni kuhar Braulio Bunay, je za revijo Town&Country dejal, da ga je pri ustvarjanju jedi navdihnilo bližnje finančno središče, vedno polno bogatašev z vsega sveta. "Ta pica pooseblja dekadenco," je dejal in dodal, da je to vsekakor ena najdražjih jedi, ki jih je kadarkoli pripravil. "Ker je v obliki pice, pa je bolj dostopna," je še dejal. No, ja, kakor za koga.

Je zaradi zlata hrana okusnejša ali le lepša?

Jedi, okrašene z zlatom, sicer niso nobena novost. Sodobni kuharji zlate lističe radi uporabljajo, da bi svojim jedem dodali kanček prestiža, pa naj gre za pico, burgerje, jastoga ali sladice.

Če se sprašujete, ali zlato obogati okus hrane ali le poveča račun, boste razočarani - prav nobenega okusa nima. Ker je inertno, ga telo ne absorbira, ampak v celoti izloči. V čem je potem smisel hrane z zlatom? Morda so odgovor poznali v starem Egiptu, kjer so ga prav tako uživali - verjeli so namreč, da gre za sveto živilo, ki očisti telo in duha.

Sorodne vsebine

Komentarji

5
  • moder / 03.01.2017. ob 19:23

    Bizarno, na koncu je še vedno pica

  • stric / 04.01.2017. ob 12:01

    Ura za 500.000 evrov, Avto za 2.000.000 evrov, Pica za 1.900 evrov in podobno, so naslovi, ki bi morali biti zbrani v knjigi z naslovom Greznica človeštva.

  • gabrieli / 07.01.2017. ob 12:46

    Človek je bil še najbolj pameten v koži naendertalca in kromanjonca.

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano